Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
19. července 2024 v 17:38
Čas čtení 0:44
Ella Petrová

VIDEO: Místo figuríny předváděla oblečení v obchodě živá modelka. Otroctví, píší lidé

VIDEO: Místo figuríny předváděla oblečení v obchodě živá modelka. Otroctví, píší lidé
Zdroj: tiktok / lovin Dubai
ZAJÍMAVOSTI DUBAJ MODELING NOVODOBÉ OTROCTVÍ
Uložit Uložené

Modelka postávala v dubajském obchodě a předváděla oblečení. Přišla vlna kritiky.

Když člověk přijde do obchodu s oblečením, prohlíží si ho pověšené na štendrech a nějaké lepší modely visí na figurínách, aby se více zviditelnily. Teď si akorát představ, že místo toho ho má oblečené modelka, která při tom pózuje.

Doporučeno
Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví Terka Pergnerka nám řekla svůj příběh. „Ve 13 letech mě máma prodala. Ve vězení seženeš drogy snáz než venku,“ vypráví 17. července 2024 v 13:00

Na sociálních sítích se objevilo video z dubajského obchodu značky Manzo Bride v obchodním centru Festival City. V něm byla zachycena modelka Angelina hned vedle klasických figurín. Na to konto přišla velká vlna reakcí. Jak to tak bývá, utvořily se dva tábory, jedni jsou pro a druzí proti.

@lovindubai Legends say she's still striking poses to this day...😅 Via _angelina.a__ on TikTok #lovindubai #mannequin #shopping #malls ♬ original sound - Lovin Dubai


Modelka na sobě měla oblečené šaty a k tomu tzv. jehly (boty na vysokém podpatku), stála na piedestalu a velice často měnila svou pózu, aby si jí lidé všimli.

Doporučeno
Slovenská herečka si stěžuje na české tvůrce, prý ji podvedli. Hrozí právníky Slovenská herečka si stěžuje na české tvůrce, prý ji podvedli. Hrozí právníky 19. července 2024 v 14:46

Vyjádření k tomu byla různá. Někdo kladně hodnotil marketing značky. Jiní však spíše brali tuto skutečnost za nelidskou. „Určitě ji bolí nohy jak blázen a když máme normální figuríny, k čemu je nám tohle vůbec potřeba?“ napsal někdo ze sledujících. Dále se lidé nebáli označit to za otroctví.

Anketa:
Jaký na to máš názor?
Je to v pořádku. Práce jako práce.
Zdá se mi to otrocké. Tohle by se nemělo dít.
Je to v pořádku. Práce jako práce.
80 %
Zdá se mi to otrocké. Tohle by se nemělo dít.
20 %
Domů
Sdílet
Diskuse