Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti IQOS.
7. srpna 2024 v 12:30
Čas čtení 2:27
Sponzorovaný obsah

Na Colours of Ostrava v roce 2025 dorazí slavné djské duo. Předvedou větší show než Sam Smith?

Na Colours of Ostrava v roce 2025 dorazí slavné djské duo. Předvedou větší show než Sam Smith?
Zdroj: Youtube/Sam Smith
KULTURA COLOURS OF OSTRAVA FESTIVALY
Uložit Uložené

Letošní ročník se svou show suverénně ovládli Sam Smith. Kdo to bude příště?

Ještě jsme nestačili vstřebat dojmy z nabitých koncertů Lennyho Krawitze nebo švédské zpěvačky Zary Larsson a pořadatelé už oznámili, kdo se na festival Colours of Ostrava podívá příští rok. A nebude to nikdo jiný, než americké duo The Chainsmokers.

Andrew Taggart a Alex Pall mají na kontě hity jako „Closer“ nebo „Something just like this“. Ale nenech se zmást, kromě popovo-rockových balad s prvky elektroniky to tihle kluci umí i pořádně odpálit. Díky tomu se také stali rezidenty klubu v Las Vegas a pravidelně hrají na největších festivalech světa.

Termín Colours of Ostrava 2025 připadá na 16. –19. července. A tohle tě tam čeká. 👇

Další jména budou přibývat v průběhu roku, ale pokud už teď víš, že si to nechceš nechat ujít, můžeš si koupit vstupenky. V prodeji je totiž omezený počet celofestivalových lístků. A abychom ti usnadnili rozhodování, tady je pár highlightů z letošních Colours, které nám utkvěly v paměti.

Colours of OstravaColours of OstravaColours of OstravaColours of Ostrava
Zobrazit galerii
(6)

Sam Smith ukázali, jak vypadá zranitelnost

*Sam Smith užívá v souvislosti se svou osobou zájmeno „oni“, proto je text věnovaný tomuto vystoupení psaný v množném čísle.

Na tom, že absolutní star letošních Colours byli Sam Smith, se shodne většina návštěvníků. Skvělý pěvecký výkon jsme samozřejmě čekali, překvapením ale byla dojemná výpravná show. Koncert nakonec nebyl jen přehlídkou úspěšných hitů, ale především příběhem o sebepřijetí a zprávou všem, kdo někdy pochybovali o tom, že by měli být sami sebou.

Doporučeno
Tohle je 12 nejlepších plavek léta. Koukni na trendy, které mají největší hype Tohle je 12 nejlepších plavek léta. Koukni na trendy, které mají největší hype 7. srpna 2024 v 14:30

 Sam začali zásadními hity své kariéry jako je „Stay With Me“ nebo „I'm Not The Only One“. Stačilo jim pár sekund, aby okouzlili obecenstvo emotivním hlasem a dokonalými vokály.

Druhé dějství už bylo odvážnější. Na pódium dorazili v šatech a nesměle se zeptali fanoušků, jak se jim líbí. Diváci nadšeně skandovali a začala další část koncertu. Závěr patřil hitovce „Unholy“, kterou Sam nazpívali s Kim Petras.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený REFRESHER Česko (@refreshercz)

Ovace samozřejmě sklízeli i další interpreti. „Natřískáno“ bylo také na amerického zpěváka a skladatele Lennyho Kravitze, který české fanoušky rozhodně nezklamal. Velkým tahákem byl i jamajský rapper Sean Paul nebo švédská ikona Zara Larsson.

Stand up shows, meet&greets i přednášky

Náročné festivalové dny vyžadují i čas na odpočinek, ke kterému jsou v Dolnovítkovickém areálu vyhrazené chill zóny. My jsme se vraceli jako domů do IQOS zóny. Vytvořili jsme si tam takovou vlastní oázu klidu a mezi koncerty jsme odpočívali s dobrým drinkem.

Ani během chill pauziček jsme se však nenudili. Z pohodlných křesílek jsme sledovali koncerty či stand up show. Zazpíval Adam Pavlovčin alias Adonxs, kterého můžeš znát z reality show Superstar. V IQOS zóně představil svůj nový letní singl „Intergalactic Rodeo“. Následně měl i meet and greet, kde s ním mohli návštěvníci pokecat a dojít si pro podpis.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený REFRESHER Česko (@refreshercz)

Se svou stand up show dorazila Simona First, která vystupuje jako Simona Comedy. A měla obrovský úspěch. Přišla se na ni podívat spousta lidí, kteří se podle širokých úsměvů dobře bavili.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený REFRESHER Česko (@refreshercz)

Eko-friendly měkké kelímky

Pořadatelé dbají také na ekologii a bylo vidět, že třídění odpadu je velkým festivalovým tématem. Zároveň proběhla přednáška o greenfluencerech (influenceři, kteří prosazují ekologii), kde jsme kromě jiného dostali vysvětlení, proč byly na letošním ročníku klasické měkké plastové kelímky místo tvrdých. Možná i tebe překvapí, že jsou ekologičtější, protože tvrdý plast se po použití musí odvážet do umývárny, a tato doprava je v konečném výsledku větší ekologickou zátěží než klasický kelímek, který se vyhodí.

Voda zdarma a vyvážené jídlo jako standard

Dobře zvládnutá byla i organizační stránka festivalu. Návštěvníci měli na výběr z opravdu široké nabídky různých jídel. Nechyběly tradiční langoše a hranolky, ale ani vyváženější varianty pokrmů či veganská jídla. Jako velké plus hodnotíme, že je v areálu festivalu k dispozici voda zdarma.

Shrnuto a podtrženo, za nás si připisujeme na konto další skvěle užitý festival, kterému nic nechybělo. Tak zatím, uvidíme se příští rok na The Chainsmokers.

Domů
Sdílet
Diskuse