Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. srpna 2024 v 14:30
Čas čtení 3:37
Marie Valentová

Tohle je 12 nejlepších plavek léta. Koukni na trendy, které mají největší hype

Tohle je 12 nejlepších plavek léta. Koukni na trendy, které mají největší hype
Zdroj: 4th and Reckless/propagační materiál
MÓDA DOVOLENÁ FASHION TIPY
Uložit Uložené

Máme před sebou pekelně horké dny, takže pro tebe vybíráme hlavně dvoudílné plavky.

Plavková sezóna je v plném proudu a pokud i ty potřebuješ nový – asi nejmenší, avšak poměrově nejdražší kousek do svého šatníku, jsi tady správně. Zatímco loňské kolekce favorizovaly hlavně háčkovaná a pletená provedení nebo neonové odstíny, letos od nich módní značky spíš upouštějí.


V trendu ale zůstávají luxusní tlumené tóny a originální střihy. Nastupuje hravá coquette estetika a samozřejmě styly inspirované y2k érou. Aneb hello klasické trojúhelníčky, kalhotky se zavazováním na šňůrky, ale i kreativní nové střihy s bláznivými vzory. Je z čeho vybírat!

Žádné z plavek jsme do výběru nezařadili kvůli komerční spolupráci. Vybírali jsme pouze podle trendů, které jsou podle nás v létě 2024 nejvýraznější. 

Plavky s atypickým horním dílem

Mezi kosticemi a bikinami

Surfové značky jako Billabong a Rip Curl se vrací na výsluní. Důkazem může být plavková kolekce první jmenované značky, která hraje nádhernými potisky a originálními střihy, díky nimž na pláži vystoupíš z davů. Nás zaujal horní díl s klasickými kosticemi – bude nabízet dostatečnou oporu, ale díky šňůrkám je variabilní. Seženeš je na e-shopu značky nebo na běžných online fashion storech, top začíná na ceně 1 200 korun.

Billabong.
Billabong. Zdroj: The Snowboard Asylum/propagační materiál

Bandeau

Tento horní díl lze vázat buď za krk nebo bez ramínek jako bandeau, takže ideální na opalování. Můžeš ho zkombinovat s univerzálním spodním dílem s trendovým „véčkem“ vpředu. Vybrali jsme bikiny Sally od značky A lot less, kterou ve spolupráci s retailovým gigntem About You vytvořila designérka Lena Meyer-Landrut a zaměřuje se na recyklované materiály. Vršek je aktuálně v nabídce za pouhých 270 korun.

A lot less.
A lot less. Zdroj: About You/propagační materiál
Doporučeno
Lukáš a Viktorie mají otevřené manželství. „Jednou jsem měl pocit, že začínám chovat city k někomu jinému“ Lukáš a Viktorie mají otevřené manželství. „Jednou jsem měl pocit, že začínám chovat city k někomu jinému“ 9. srpna 2024 v 7:00

Šňůrky všude

Lena Gercke je naše oblíbená designérka, která i do rychlé módy dokáže namíchat esenci luxusních značek a skandinávské nadčasovosti. Tyto bikiny jsou ve vysoce trendy střihu, který násobí vázání a nabízí hravé odstíny, které v létě prostě chceš nosit (kromě černé mají i růžové a oranžové). Najdeš je taky na About You, kde jsou momentálně ve slevě za lahodných 471 korun.

LeGer.
LeGer. Zdroj: About You/propagační materiál

Vázání vpředu

Tyhle plavky od Asos Design seženeš na stejnojmenném e-shopu. Zařadili jsme si je na seznam z několika důvodů: líbí se nám populární řasený „crinkle“ materiál, něžné odstíny v baby blue nebo žluté a cute vázání vpředu. Jakoby mačkaná látka navíc materiál zpevňuje, takže by měl déle vydržet. Vršek seženeš za v přepočtu 580 korun.

plavky swim fashion
Zdroj: ASOS Design/propagační materiál

Plavky v y2k stylu

Tenhle trend bude ještě nějakou tu sezónu gradovat. Pokud mu holduješ, z mini trojúhelníčkových vršků, divokých a ironicky kýčovitých printů nebo pastelových gradientů si určitě vybereš.

Doporučeno
Nejčistší voda v okolí Prahy. Víme, kde najdeš pláže jako u Jadranu Nejčistší voda v okolí Prahy. Víme, kde najdeš pláže jako u Jadranu 9. srpna 2024 v 17:00

S volánky

Zvlněný lem jednoduše povznáší „obyčejný“ bikinový střih a můžeš ho vídat všude – na influencerkách i modelkách. My jsme vybrali pár se zvířecím potiskem, který najdeš u amerického retailu Urban Outfitters. Pochází z dílen Jaded London, což je momentálně jedna z hottest značek, co se y2k trendů týká. Podprsenka vyjde na cca 630 korun (25 eur).

Jaded London.
Jaded London. Zdroj: Urban Outfitters/propagační materiál

S gradientem

Metalický odstín, několik šňůrek, líbivé pastelové barvičky a originální kruhové spony. Jako další bikinový must jsme vybrali pár, jenž je dílem britského specialisty na spodní prádlo a plavky v těch nejodvážnějších provedeních – Agent Provocateur. Plavky seženeš třeba na Zalandu, kde top stojí 2 640 korun.

Agent Provocateur.
Agent Provocateur. Zdroj: Zalando/propagační materiál

S barvičkami a kytičkami

K nultým letům neodmyslitelně patří zběsilé barevné kombinace a různé printy. Pokud ti nelahodí náš modro-žlutý pick, u stejné značky Frankies Bikinis si můžeš vybrat snad ze stovek dalších variant. Tu založily máma a dcera – dvě Američanky z Malibu s perfektním citem pro to, co zrovna vládne trendům. Mají i inkluzivní modely. „Kraječkovaný“ vršek vyjde na 3 150 korun.

Frankies Bikinis.
Frankies Bikinis. Zdroj: Frankies Bikinis

 Coquette 

Mašle se dostávají všude. V podání značky Out form Under si je užiješ na klasicky střižených bikinách a můžeš si vybrat ze dvou barev. Milujeme ty černé.... Plavky seženeš pouze na Urban Outfitters a to s cenou 430 korun za top.

Out from Under.
Out from Under. Zdroj: Urban Outfitters/propagační materiál
Doporučeno
Dubajská princezna se s manželem rozešla přes Instagram, odkazovala na praktiku talaq. Co to znamená v muslimské zemi? Dubajská princezna se s manželem rozešla přes Instagram, odkazovala na praktiku talaq. Co to znamená v muslimské zemi? 9. srpna 2024 v 11:00

Sleek and luxurious

Dalším sílícím trendem jsou plavky vysoce elegantních, často minimalistických střihů v klasických odstínech. Díky materiálům nebo nadčasovým střihům navozují dojem luxusu, který můžeš ještě podtrhnout náušnicemi, čelenkou, náramky nebo belly chainem.

Black and white

Luxus tichý jako vlnky na klidném moři! V tomto úboru nešlápneš vedle letos, ani několik následujících sezon. Spony, základní kontrastní barvy a zároveň lehce sportovní střižení z plavek dělají nadčasovou záležitost. Plavky Coco bikini od britské značky 4th & Reckless zakoupíš na jejich e-shopu a za podprsenku dáš 960 korun.

4th & Reckless
4th & Reckless Zdroj: 4th and Reckless/propagační materiál

Plavecká uniforma

Elegantní, moderní, pohodlné. Budou skvěle držet na místě a zároveň tě neomezovat v pohybu. Jednodílné plavky Basic od české značky Plove designérky Pavlíny Miklasové tak mají prostě všechno. A ty barvy – od oceánské modři, přes lila, vínovou a oranžovou až po černou klasiku.


„Materiál zajišťuje odolnost vůči chlóru, UV záření a opalovacím krémům,“ slibuje značka. Kousek je navíc vyrobený z nylonového odpadu, od rybářských sítí přes zbytky látek po průmyslové plasty, takže z kousku za 2 690 korun můžeš mít i dobré svědomí.

Plove
Plove Zdroj: Plove/propagační materiál
Doporučeno
KVÍZ: Poznáš draky z Rodu draka? Zjisti, jestli jsi koukal*a poctivě KVÍZ: Poznáš draky z Rodu draka? Zjisti, jestli jsi koukal*a poctivě 4. srpna 2024 v 14:30

Klenot!

Kalifornský brand Lspace designuje fresh kousky podle hottest trendů na kalifornských plážích. V kolaboraci se značkou Anthropologie dropnul nádherné bikiny s kovovou sponou. Šperky už tedy nepotřebuješ a o luxusní plážový outfit máš vystaráno, ať už ho doplníš čímkoliv. Podprsenka začíná na 125 dolarech, čili 2 900 korunách a hledej ji na stejnojmenném e-shopu brandu.

plavky lspace fashion
Zdroj: Lspace/propagační materiál

Vlnky

Tento střih je tak fresh, že ho ještě nestihly zkopírovat ani fast fashion řetězce. Za totálně nadčasovým a ultimátně elegantním plavkovým kompletem stojí jihoamerický ateliér Bahia María, který se specializuje na řemeslně kvalitní módu. Jejich signiture touch jsou jednoduché ale vysoce slušivé střihy, jež podtrhují ženskost. Bikiny seženeš na online obchodě Revolve, kde se řadí k bestsellerům. Top stojí 5 385 korun, kalhotky dokoupíš za necelé tři tisíce.

revolve bahia maria plavky fashion
Zdroj: Revolve/propagační materiál
Doporučeno
Nejvíc fresh šaty na léto z kvalitního materiálu. Vybíráme top 10 šatů, které ti vydrží několik sezón Nejvíc fresh šaty na léto z kvalitního materiálu. Vybíráme top 10 šatů, které ti vydrží několik sezón 4. června 2024 v 15:30
Doporučeno
Vyber si kabelku, kterou ti budou závidět úplně všichni. Tady je top 11 trendů léta Vyber si kabelku, kterou ti budou závidět úplně všichni. Tady je top 11 trendů léta 12. června 2024 v 16:00
Doporučeno
Influencerky propagují kolageny, které slibují zázraky. Stojí ale za svou často vysokou cenu? Rozhodli jsme se to zjistit Influencerky propagují kolageny, které slibují zázraky. Stojí ale za svou často vysokou cenu? Rozhodli jsme se to zjistit 2. srpna 2024 v 13:00
Domů
Sdílet
Diskuse