Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
12. června 2024 v 16:00
Čas čtení 4:14
Marie Valentová

Vyber si kabelku, kterou ti budou závidět úplně všichni. Tady je top 11 trendů léta

Vyber si kabelku, kterou ti budou závidět úplně všichni. Tady je top 11 trendů léta
Zdroj: Adolphinata/@natytheninja/Instagram
MÓDA FASHION TIPY MÓDA
Uložit Uložené

I tohle léto nás budou nemilosrdně válcovat y2k trendy. Pokud jim neholduješ, budou pro tebe dobrou alternativou handmade, minimalistické nebo prošívané tašky. S námi tu pravou najdeš!

Kabelky prožívají divokou dobu. Mezi hot trendy se drží vintage modely high end značek, které návrhářské domy ani nestíhají znovu uvádět na trh. K tomu tu máme spoustu ateliérů, jež přicházejí s fresh handmade estetikou. A do toho se míchají i sportovní a outdoorové značky s praktickými a minimalistickými designy. 

Shrnuto a podtrženo, je z čeho vybírat. Naštěstí máš ale nás – a my pro tebe nejdůležitější trendy z víru Instagramu a TikToku hezky shrneme na jednom místě. 

1/ Háčkovaná

Pokud sáhneš po háčkované kabelce, trefíš se do hot DIY trendů a zároveň můžeš podpořit lokální tvůrce. Na Instagramu jich najdeš spoustu – i my už svou favoritku máme.

Růžová, žlutá, hnědá, velká, mini, půlměsícová. Na notebook, na lahev s vodou, na airpody. Fantazii českého brandu Adolphinata se meze nekladou: nabízí háčkované handmade tašky a pouzdra všech tvarů a velikostí pro různé příležitosti.

Adolphinata Signature Bag.
Adolphinata Signature Bag. Zdroj: Adolphinata

Za značkou stojí tvůrkyně Natálie Marie Vlčková, které v Česku „chyběly barvy“. My nejvíce milujeme její Signature bag (na obrázku, stojí 2 250 korun), ale v nabídce ateliéru najdeš taky sukni nebo top. Yummy. Objednávej na Instagramu jakoukoliv variantu a zhruba za tři týdny ti ji tým Adolphinata uháčkuje z recyklované bavlny a pošle. 

Doporučeno
Bojíš se odmítnutí? Vymýšlíš hrůzné scénáře? Neustále potřebuješ slyšet, že je vše OK? Možná za to může tvé dětství Bojíš se odmítnutí? Vymýšlíš hrůzné scénáře? Neustále potřebuješ slyšet, že je vše OK? Možná za to může tvé dětství 9. června 2024 v 9:30

2/ Saténová by Anna Tran

Viděli jsme je na galavečerech prestižních cen, na ramenou nejsledovanějších influencerek i v ulicích. Lesklé, pastelové i černé, všechny krásné. Seznam se s taškami od návrhářky Anny Tran z Ateliéru módní tvorby na pražské UMPRUM, pokud jsi o nich náhodou ještě neslyšel*a. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ANNA T R A N (@annatran.official)

Designérka s vietnamskými kořeny už slaví úspěchy i za hranicemi. Se saténovou taškou Puffy Bag nebo Bow Bag s ikonickým žabičkováním uděláš parádu na brunchi, na ravu i v ulicích jakéhokoliv letoviska.

Nakoupit můžeš u designérky na webu nebo na Instagramu, ovšem platí: „Naše produkty jsou ze své podstaty limitované. Některé kousky jsme schopné vyrábět opakovaně, může se však stát, že původní materiál nebo odstín barvy již není k dispozici. V takovém případě se s vámi individuálně domluvíme na jiné variantě. Dodací lhůta je od 2 do 5 týdnů.“ Cena se pohybuje od 3 200 do 4 500 korun podle velikosti.

3/ Síťovka 

Síťovky se vrací, a to v zářivých barvách a všelijakých tvarech. Svůj podíl na tom má původem peruánská značka Nannacay, která si zakládá na udržitelnosti a ruční výrobě. Její produkty seženeš v online prodejnách jako Farfetch i na Zalandu. 

Nannacay.
Nannacay. Zdroj: Zalando/propagační materiál

Kim Swell bag (neonová a červená) tě na Zalandu vyjde na 4 680 korun, variabilnější model Kim Dreamscape (modrý) je momentálně k dostání za zhruba 3 300 korun. Pokud chceš ale pošetřit planetu i svůj budget, koukni na lokální výrobky Tierra Verde, fresh neonové barvičky u nich najdeš taky. 

Doporučeno
Vezmeme tě na útesy nad Vltavou. Za Prahou leží legendární trampské místo, jehož krása ti učaruje Vezmeme tě na útesy nad Vltavou. Za Prahou leží legendární trampské místo, jehož krása ti učaruje 8. června 2024 v 8:30

4/ The Quilted Bag

Hype kolem prošívané tašky od COS, která patří k páteřním designům této značky, ne a ne ustat. Loni trendovala na TikToku tak moc, že je dodnes v některých barvách a velikostech vyprodaná. Co na ní všichni mají? Vejde se do ní hromada věcí, hodí se skoro ke každému outfitu, je z recyklovaného materiálu a vybrat si můžeš z několika variant. Ke třem velikostem –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ oversized (za přibližně 2 200 korun), mini (1 200 korun) a micro (960 korun) –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ nedávno přibyla i nejuniverzálnější messenger bag pouze v černé (1 460 korun).

Oversized quilted bag (vlevo) a quilted mini (vpravo).
Oversized quilted bag (vlevo) a quilted mini (vpravo). Zdroj: COS/propagační materiál
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Zpět
Sdílet
Diskuse