Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. srpna 2024 v 9:13
Čas čtení 0:55
Ella Petrová

Co vede k rozchodu? Tohle jsou čtyři toxické vlastnosti, kvůli kterým ztroskotávají vztahy

Co vede k rozchodu? Tohle jsou čtyři toxické vlastnosti, kvůli kterým ztroskotávají vztahy
Zdroj: Pexels/cottonbro
ZAJÍMAVOSTI LÁSKA VZTAHY
Uložit Uložené

Už si nerozumíte tak jako dřív? Je velice možné, že ty nebo tvůj partner*partnerka se chováte určitým způsobem a tím vztahu ubližujete, takže pak postupně krachuje. Čemu se vyhnout?

Klíčem ke spokojenému vztahu je komunikace. Jsou tu ale i další věci, kterých je třeba si všímat a neopomíjet je. Pak je tu větší šance na spokojenější a tím pádem dlouhodobě šťastný vztah. Co jsou čtyři návyky, které vztahu škodí?

Doporučeno
Týnuš Třešničková v otevřeném rozhovoru: OnlyFans nikdy, holkám chybí sebeúcta Týnuš Třešničková v otevřeném rozhovoru: OnlyFans nikdy, holkám chybí sebeúcta 30. července 2024 v 13:00

1. Ukřivděnost

Odpouštět je lidské a je potřeba to umět dělat. Držet si něco stále v hlavě ničemu neprospívá. Pokud tu jsou staré křivdy, ke kterým se stále vracíš, ubližuješ tím, jak svému protějšku, tak i sám*sama sobě. A pořád tak něco bude viset ve vzduchu, což ani jeden z vás nechce.

2. Útěk od emocí

Vyjádřit emoce někdy nemusí být vůbec lehké, ale pokud to neuděláš, tvůj partner/tvoje partnerka se nikdy nedozví, jak se cítíš. A jak už jsme zmiňovali na začátku, komunikace je naprosto klíčová. Větší problém to bývá pro muže, nechtějí se pouštět do žádných velkých emocí a raději od nich utíkají, což není dobré.

Doporučeno
Rozpadají se ti boty? Žádný problém, jsi trendy! TikToku konečně vládne trend, který tě nenutí utrácet Rozpadají se ti boty? Žádný problém, jsi trendy! TikToku konečně vládne trend, který tě nenutí utrácet 29. července 2024 v 7:00

3. Neochota naslouchat

Důležité je nejen sdílet, ale i naslouchat. Je to oboustranné, nejde jen pořád mluvit. Ve chvíli, co se se svou polovičkou pohádáš, je fér poslechnout si i její úhel pohledu a nalézt pak třeba nějaké řešení.

4. Soutěživost

Takzvaně kdo s koho. Každý chce být ten, co má pravdu a co všechno dělá nejlépe, ale tak to také nejde. Vznikají pak naprosto zbytečné hádky, které ve vztahu nakonec utváří jednu velkou propast. Partnerství je rovnocenné, je potřeba se tím řídit.

Domů
Sdílet
Diskuse