Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. srpna 2024 v 10:43
Čas čtení 0:59
Veronika Ábelová

Kontroverzní breakdancerka z olympiády promluvila. Hejty nečekala, obvinění proti ní nestojí na pravdě

Kontroverzní breakdancerka z olympiády promluvila. Hejty nečekala, obvinění proti ní nestojí na pravdě
Zdroj: Elsa/Getty Images
SPORT LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2024 OLYMPIJSKÉ HRY PAŘÍŽ 2024
Uložit Uložené

Rachael Gunn vystupující pod uměleckým jménem Raygun je australská breakdancerka, která na olympiádě se svým výkonem neuspěla. Její vystoupení zahrnující zvláštní pohyby se stalo terčem kritiky na sociálních sítí.

Od doby, kdy Raygun předvedla svůj výkon na letních hrách v Paříži, internet zaplavily vtipná videa a fotky. Australanka nezískala za svůj výkon ani jeden hlas od rozhodčích a prohrála tak všechny tři duely.

Doporučeno
VIDEO: Australská breakdancerka zbořila sociální sítě. Lidé se smějí její olympijské choreografii VIDEO: Australská breakdancerka zbořila sociální sítě. Lidé se smějí její olympijské choreografii 12. srpna 2024 v 7:10

Vznikla dokonce petice, která požaduje omluvu od samotné sportovkyně i šéfky australské olympijské výpravy. Autorům totiž vadily její podivné pohyby, které podle ní zesměšnily i výkony jejích soupeřek. „Chtěla jsem být umělecká a kreativní,“ řekla Raygun dle deníku iDnes.cz. Teď nahrála video, kde se k celé situaci vyjadřuje.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Rachael Gunn (@raygun_aus)

V něm poděkovala všem, kteří ji podporovali a ocenili pozitivitu. „Jsem ráda, že jsem mohla přinést trochu radosti do vašeho života, v což jsem doufala,“ řekla 36letá sportovkyně. „Neuvědomila jsem si, že to otevře dveře tolika nenávisti, což je upřímně zničující,“ pokračovala. Dále také zmínila, že celou přípravu i vystoupení brala naprosto seriózně. „Dala jsem tomu opravdu všechno,“ řekla ve videu. Vyjádřila také vděk za to, že mohla být součástí australského olympijského týmu. Výkony dalších sportovců označila za fenomenální.

Doporučeno
Nejlepší novinky na streamu: blíží se legendární Ztraceni, zlý Elvis a nejlepší horor dekády Nejlepší novinky na streamu: blíží se legendární Ztraceni, zlý Elvis a nejlepší horor dekády 15. srpna 2024 v 18:00

V neposlední řadě pak zmínila i prohlášení austalského olympijského výboru, který se ji zastal. Výbor uvedl, že informace ve vzniklé petici jsou lživé a podněcují nenávist vůči breakdancerce. „Ráda bych všechny požádala, aby respektovali nedávné prohlášení AOC,“ zaznělo ve videu. Pokračovala tím, že posudky rozhodčích jsou dostupné volně na internetu. Na závěr videa oznámila, že se chystá setrvat nějakou dobu v Evropě na předem plánované dovolené. Poté ještě apelovala média, aby přestala obtěžovat její rodinu, kamarády a austalskou breakdance komunitu.

Domů
Sdílet
Diskuse