Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2024 v 17:32
Čas čtení 0:56
Veronika Ábelová

Díky podpoře Taylor Swift se k volbám zaregistrovalo rekordní množství voličů

Díky podpoře Taylor Swift se k volbám zaregistrovalo rekordní množství voličů
Zdroj: Jamie McCarthy/WireImage/Getty Images
ZAHRANIČÍ TAYLOR SWIFT
Uložit Uložené

Oblíbená zpěvačka Taylor Swift na svém Instagramu sdílela příspěvek, ve kterém vyjádřila podporu ve volbách Kamale Harris. Potom sdílela i odkaz na web vote.gov, který umožňuje občanům registraci k volbám.

Po první úterní prezidentské debatě mezi Kamalou Harris a Donaldem Trumpem zpěvačka na svém Instagramu sdílela, že její volbou bude právě Kamala. „Myslím, že má pevnou ruku, je to nadaná vůdkyně a věřím, že v této zemi můžeme dosáhnout mnohem víc, pokud nás povede klid a nikoli chaos,“ napsala Swift. Na svém profilu potom sdílela i odkaz na web vote.gov, přes který se občané registrují k volbám. Ten zaznamenal po jeho zveřejnění rekordní množství 337 826 nových registrací. Tuto zpávu sdělila NBC News vládní agentura GSA pro správu všeobecných služeb.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Taylor Swift (@taylorswift)

Není to přitom poprvé, co Swift oslovila takové množství voličů. V roce 2020 veřejně vyjádřila podporu tehdejšímu prezidentskému kandidátovi Joe Bidenovi. Loni pak znovu apelovala na své příznivce, aby šli volit, kdy se díky ní zaregistrovalo k volbám 30 tisíc lidí. Taylor Swift má na svém Instagramu momentálně přes 284 milionů lidí.

Doporučeno
Taylor Swift ve volbách podpoří Kamalu Harris. Fanouškům zároveň poslala důležitý vzkaz Taylor Swift ve volbách podpoří Kamalu Harris. Fanouškům zároveň poslala důležitý vzkaz 11. září 2024 v 10:33

Nedávno se pak Taylor Swift objevila taky na AI vygenerovaných fotkách, které přesdílel i opačný kandidát Donald Trump, a to proto, že naznačovaly podporu právě jemu. „Skutečně to ve mně vyvolalo obavy z AI a nebezpečí šíření dezinformací. Přivedlo mě to k závěru, že jako volič musím být v těchto volbách velmi transparentní ohledně svých plánů v těchto volbách,“ vyjádřila se k falešných fotkám ve svém příspěvku. „Nejjednodušší způsob, jak bojovat proti dezinformacím, je pravda,“ napsala. Její příspěvěk nasbíral už přes 10 milionů lajků.

Domů
Sdílet
Diskuse