Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2024 v 16:42
Čas čtení 0:38
Ella Petrová

Zemřel český Golem. Kulturistovi bylo pouhých 36 let

Zemřel český Golem. Kulturistovi bylo pouhých 36 let
Zdroj: instagram / golem_illia
SPORT CELEBRITY POSILOVÁNÍ A CVIČENÍ
Uložit Uložené

Český kulturista původem z Běloruska Illja Yefimchyk zemřel náhle minulý týden.

Svět kulturistiky zasáhla smutná zpráva. Nejmonstróznější muž, který dostal přezdívku Golem, minulý týden utrpěl infarkt. Manželka se ho snažila resuscitovat, než přijeli záchranáři, nakonec ale upadl do kómatu a po pár dnech zemřel na odumření mozku.

Doporučeno
Další hokejová tragédie: Jágrův bývalý spoluhráč z NHL je po smrti, srazilo ho auto Další hokejová tragédie: Jágrův bývalý spoluhráč z NHL je po smrti, srazilo ho auto 13. září 2024 v 10:55

 „Celou dobu jsem se modlila a doufala, že se Illja uzdraví. Strávila jsem každý den po jeho boku a doufala, že jeho srdce začne znovu bít, ale po dvou dnech mi lékař sdělil hroznou zprávu, že mu odumřel mozek,“ uvedla jeho manželka.
 
Illja měřil 185 centimetrů a jeho váha dosahovala 160 kilogramů. Denně konzumoval až 16 500 kalorií, dokázal sníst i čtyři kila masa. Není divu, že se mu přezdívalo Golem. Jeho biceps měřil neuvěřitelných 65 centimetrů a přes hrudník měl 155 centimetrů.
 
Nikdy se ale neúčastnil profesionálních kulturistických soutěží. I přesto se dokázal velmi proslavit. Před téměř sedmnácti lety se z rodného Běloruska přestěhoval do Česka, žil zde až do roku 2020 a zřídil tu známou posilovnu. Následně pobýval i v Miami či Dubaji.

Domů
Sdílet
Diskuse