Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 7. října 2024 v 10:25
Čas čtení 0:38
Magdalena Trajerová

Král Karel III. pozastaví svou léčbu rakoviny. Vydává se na důležitou cestu do Austrálie

Král Karel III. pozastaví svou léčbu rakoviny. Vydává se na důležitou cestu do Austrálie
Zdroj: TASR/AP Victoria Jones
ZAHRANIČÍ KAREL III. VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

Britský monarcha Karel III. se vydává na jedenáctidenní oficiální návštěvu Austrálie a Samoy v jižním Pacifiku.

Lékaři umožnili pětasedmdesátiletému monarchovi pozastavit léčbu rakoviny, aby mohl příští týden odletět na významnou cestu do zahraničí. Karel III. odlétá 18. října do Austrálie, kde navštíví Sydney a Canberru. Bezprostředně poté zamíří do Samoy v jižním Pacifiku, aby se zúčastnil zasedání předsedů vlád zemí Commonwealthu, píše deník Daily Mail. Dlouho očekávaná cesta je nesmírně významná, jelikož se jedná o první návštěvu Austrálie od doby, kdy se stal Karel III. králem.

Doporučeno
White parties, zneužitý devítiletý chlapec a doživotí: pět otázek a odpovědí kolem rappera Diddyho White parties, zneužitý devítiletý chlapec a doživotí: pět otázek a odpovědí kolem rappera Diddyho 5. října 2024 v 7:00

Nabitý program s deseti schůzkami denně Buckinghamský palác konzultoval s lékaři. Zdravotník bude krále doprovázet po celou dobu cesty. Po návratu do vlasti by měl Karel III. s léčbou opět pokračovat.

„Dva týdny před cestou se program panovníka záměrně zklidnil a zlehčil. Král má jen lehčí agendu a snížil se počet schůzek. Austrálie je velká věc a on chce být fit,“ řekl zdroj z královského paláce pro Daily Mail.

Hlavě Británie byla diagnostikována rakovina v únoru 2024 po operaci prostaty. O jakou formu se konkrétně jedná, Buckinghamský palác veřejnost ale neinformoval.

Domů
Sdílet
Diskuse