Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Diskriminace LGBT+ lidí dramaticky narůstá. „Viníka dobře známe,“ shodují se queer lidé v anketě

Trans muž, Brno, 20 let

(Respondent si přál vypovídat anonymně a my jsme se rozhodli jeho požadavek respektovat. Jeho identitu známe.)

Párkrát se mi stalo, že na mě někdo z auta zakřičel nadávku, ale jinak osobní zkušenost naštěstí nemám. Jsem trans muž, ale pořád je velmi jednoduché si mě splést s dívkou, a ve většině případů nikoho neopravuji, právě ze strachu. V případech, kdy jsem svou identitu řešit chtěl či musel, což bylo v drtivé většině na univerzitě, jsem se s diskriminací či posměšky nesetkal.

S přáteli diskurz posledních let přirovnáváme k Výmarskému Německu 20. let minulého století.


Růst společenského napětí a nebezpečí vnímám minimálně skrz politický diskurz (studuji mezinárodní vztahy, takže se politikou zabývám). Lidé, kteří o nás, queer lidech, neví vůbec nic, nás opět používají jako terč pro získávání levných politických bodů. S přáteli diskurz posledních let přirovnáváme k Výmarskému Německu 20. let minulého století.
 
Myslím, že je bohužel pravidlem, že se lidé se zkušeností s diskriminací nebo napadením setkávají s nepochopením či výsměchem u autorit.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 4 z 4
Zpět
Sdílet
Diskuse