Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. října 2015 8:04
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Někdejší bestie Jona Olssona, nejslavnější RS6 pod sluncem, po krádeži shořela na popel

TECH
Uložit Uložené

Při ozbrojené loupeži v Nizozemsku byla jedinečná exkluzivita odcizena a následně ji policie našla shořenou na popel.

Audi RS6 Avant je mezi automobily opravdu velký pojem, proto se nemůžeme divit tomu, že ve své top třídě jde o nejúspěšnější kombík, který je ve světě exkluzivních vozidel zastoupen opravdu početně. Jednoznačně nejznámější a nejslavnější exemplář je však jen jeden, tedy, abych byl přesnější, byl jen jeden. Nejslavnější RS6 pod sluncem, někdejší majetek Jona Olssona s brutálním bodykitem, nezaměnitelným zvukem, účastí na letošním Gumball 3000 a dokonce nedávnou několikahodinovou přítomností i na Slovensku, je totiž již minulostí. Při ozbrojené loupeži v Nizozemsku byla jedinečná exkluzivita odcizena a následně ji policie našla ohořelou na popel, poté, co ji zloději podpálili.
 
Světoznámé, přes 900koňové Audi v úpravě inspirované závodní sérií DTM, o kterou se v minulosti postaral známý lyžař ve spolupráci s týmem odborníků, bylo ukradeno ve středu, o čemž zprvu informoval známý spotterský portál Autogespot. Pátrání nabralo pochopitelně na obrátkách, jelikož takový kousek se jednoduše přehlédnout nedá. Krátce nato se objevilo několik zpráv o vidění extrémní RS6, naposledy se tak stalo v známém amsterdamském tunelu Zeeburger. Po pár hodinách se nám ale naskytl smutný pohled, protože sociálními sítěmi oběhla fotografie, kterou můžete vidět níže. Podrobnější informace zatím nejsou známy, neznáme pachatele, ani jejich motiv. Samozřejmě, odstupem času se objevují několik spekulací o tom, že by mohlo jít i o pojistný podvod. Bývalý majitel Jon Olsson se nezdržel projevení znechucení, a to i přesto, že RS6 už dříve prodal (jisté Holanďance). Svým fanouškům ale vzkázal, že tato událost ho ještě více motivovala k tomu, aby postavil opět něco dobrého, ostatně už dříve se nechal slyšet, že už delší dobu pracuje na dalším, obdobně extrémním projektu.

Někdejší bestie Jona Olssona, nejslavnější RS6 pod sluncem, po krádeži shořela na popel
Někdejší bestie Jona Olssona, nejslavnější RS6 pod sluncem, po krádeži shořela na popel
Někdejší bestie Jona Olssona, nejslavnější RS6 pod sluncem, po krádeži shořela na popel
Domů
Sdílet
Diskuse