Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2015 20:07
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

FAST GOOD: Tradiční britská pochoutka fish & chips potěší vaše chuťové pohárky

KULTURA
Uložit Uložené

První pomoc pro ty, kteří nemají čas ani dostatek inspirace na to, aby se angažovali v kuchyni.

Od předposledního čtvrtého dílu už uběhl nějaký ten čas, ale my i přesto doufáme, že jste ještě na FAST GOOD nezanevřeli. Tento seriál vznikl jako jasný důkaz toho, že není třeba být vysoce kvalifikovaný kuchař na to, abyste si dokázali ve své domácí kuchyni udělat ty nejchutnější recepty, i když náš Učko jím samozřejmě je. Jsme velmi rádi, že jste si ho během pár krátkých dílů dokázali oblíbit a doufáme, že i když je tento díl posledním z první série, už brzy se ohlásíme s pokračováním.

Dnes se podíváme na jednoduchou a rychlou přípravu pochoutky, která pochází z Británie. Jedná se o dobře známé fish & chips. V našich restauracích to možná není až tak úplně běžné jídlo a pokud ho i náhodou v jídelníčku objevíme, jen velmi málo z nás si ho opravdu objedná. My však pro vás máme návod, jak si připravit šťavnatou smaženou rybku a křupavé hranolky v domácím prostředí a jen za pár minut. Opět připojujeme i recept, takže už nemusíš řešit dilema, co dnes bude k obědu nebo večeři. No a samozřejmě nezapomeň sledovat FAST GOOD v obrázcích na Instagramu @wearefastgood nebo @refreshersk.

ingredience: 

brambory varný typ B (nejlepší ale bude typ C) 
hladká mouka 
trošku droždí
majonéza (nejlépe domácí) 
šalotka 
kyselé okurky 
citrón 
plochá petrželová nať 
olej na smažení
mořská sůl 
černé mleté koření

Domů
Sdílet
Diskuse