Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2016 18:44
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Maniak se jakožto nejnovější člen BiggBoss labelu rozpovídal o nadcházejícím EP (Rozhovor)

REFRESHER ČESKÝ RAP
Uložit Uložené

AK-47 vyjde už v úterý, a tak bylo na čase, abychom mladíka z Brna vyzpovídali.

Po několika nezávislých releasech se dočkal pozornosti snad nejvlivnějšího hudebního vydavatelství, alespoň co se urban music v Česku týče, a tak je Maniak jistě pln pocitů, ale také vervy a snahy ukázat celé scéně, kdo že vlastně je. EP AK-47 (veškeré info zde) vychází už v úterý (9. 2.), načež sám Maniak pořádá křest v brněnské Flédě, kde vystoupí s Igorem z Hypna808. Raper z Brna se rozpovídal nejen o své sedmitrackové desce, ale i nadcházejících projektech.

Čau. Momentálně máš těsně před releasem svého EP, jaké jsou tvé pocity?

Jednoduše se těším, až to vyleze ven a nebudu s těma trackama jen já. Jak jsem někomu od sebe říkal, tak nevydaná deska je jak vztah, co se nikam neposouvá – sice tu holku miluješ, ale tím, že se nic nehejbe, tak na tom začneš hledat chyby a začne tě srát. Jakmile začnou releases, křest, sellení těch věcí, potkávání se s lidma a probírání rapu, tak to bude krásné.

Teprve nedávno ses stal jezdcem labelu s nejzvučnějším jménem v České republice, s čímž nepochybně přichází i velká zodpovědnost a očekávání. Vnímáš to podobně?

Spíš než zodpovědnost, tak mě to nutí do většího drillu, mám teď víc a víc producers, se kterýma komunikuju a připravuju tracky. Ten posun k Bosses mě jen ještě víc nakopal, abych dělal věci. Zodpovědnost je zvláštní slovo, snažím se vlastně v mým rapu udržovat určitej bordel, ve kterým sem to začal dělat a nenechat si obsah omezit nebo usměrnit. Na druhou stranu už dlouho dělám vlastní akce, stříhám si klipy, mixtape jsem si vydal sám, dokonce jsem si udělal grafiku na pár věcí, takže ta zodpovědnost v tý práci kolem rapu vždy byla, a i když mám za sebou label, co mi s mnoho věcma může pomoct, chci práci udržet pořád na sobě.

Maniak se jakožto nejnovější člen BiggBoss labelu rozpovídal o nadcházejícím EP (Rozhovor)

Proč EP a ne plnohodnotné sólové album? Je ještě brzo?

Volá mi 518 a říká: „Tak jsme se bavili a rozhodli jsme se, že s tebou něco zkusíme, uděláme EP.“ Tímhle to bylo vlastně daný od začátku, já jsem nebyl hned členem, ale stal jsem se jím v procesu výroby toho EP. Ke všemu jsem sám názoru, že EP je ideální projekt na to se seznámit s labelem, jak tam věci a lidi fungujou. Dělat album je podle mě záležitost, kdy víš přesně co a jak a věci máš totálně v malíčku.

Prozraď nám něco víc o svém počinu. Jak dlouho ti trvala jeho příprava a proč název AK-47?

V létě jsem sbíral beats a někdy tuším v říjnu sem šel poprvé nahrávat do Star Works studia k Trafikovi, nahraný to bylo někdy na začátku prosince a pak se věc zvučila, točil se klip atd. AK-47 doplňuje můj nick Mani-AK-47 a zároveň odkazuje na moje ruský kořeny.

Při pohledu na tracklist se nedá nevšimnout, že na albu hostují jen členové labelu BiggBoss.

Ano, jak jsem řekl, EP je startovní záležitost u labelu, takže ty věci vznikly na základě mýho felení s těma lidma a zároveň je to, co se tyče délky, krátkej projekt, takže cpát tam někoho dalšího by bylo k ničemu, už teď jsou tam 3 hosti na 7 věcech, což je dostatečně. Nesnáším, když je celej projekt zaprcanej hostama, například Gameovi by měl někdo říct, že jde udělat i track bez hosta.

Budou i koncerty?

Něco už je vyřešený, něco se řeší, ale chci zmínit zatím jen jeden, a to křest tyhle desky na mnou pořádaný akci Ach Ano 26. 2. v mým hometownu na Flédě. Kdo byl na mých shows, ví, že je to fire, a to nekonstatuju z namyšlenosti, ale z pocitu. Poslední koncert na Flédě byl naprosto top a chceme posouvat limit.

Maniak se jakožto nejnovější člen BiggBoss labelu rozpovídal o nadcházejícím EP (Rozhovor)

Už nyní víme, že rok 2016 bude v labelu BiggBoss velmi silný, jelikož se chystá mnoho očekávaných projektů. Budeš jejich součástí?

Yes, objevím se určitě na projektu Trafika, mixtapu Refewa a další desky, co jsou rozdělaný, mě zatím na hostování nevolali, ale měli byste to změnit, dávám skvělý sloky na featech boys. Jo a s jedním členem Bossu jsme trochu naznačovali společnej projekt, tak uvidíme, jestli si o tom budeme jen povídat, nebo to pošleme do studia.

Doporučeno
Paranoia se někdy vyplatí. Yzomandias odměnil fanoušky EPčkem, na kterém se konečně hudebně posunul Paranoia se někdy vyplatí. Yzomandias odměnil fanoušky EPčkem, na kterém se konečně hudebně posunul 15. dubna 2024 14:00

Ač je momentálně všechno světlo v rámci Brna vrháno na tebe, nabízí tvé domovské město více zajímavých rapových umělců, plánuješ s nimi spolupracovat i nadále? Koho bys vyzdvihnul?

Jo, jsou tady lidi, jsem rád za velkej support, co dostávám ve svém městě a naprosto mrdám názor, že je tu stále nuda. I kdybych tu byl jen já, tak to stačí, ale například Young Koukr je zajímavě se vyvíjející raper.

A co tvé plány do budoucna? Na co se můžeme, ať už v dohledné, nebo vzdálené době těšit?

Teď jsme dotočili Ach Ano III klip, budeme točit Pasáček Hoes klip s Vorlem. Mám Ach Ano merch, konkrétně kulichy a 47 triček ve dvou variantách. Jinak už jsem tvrdě na dalším CD, EP je krásnej start, jsem z něj nadšenej a teď sem připravenej poslat tam další a větší projekt pod BiggBoss.

Zpět
Sdílet
Diskuse