Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2016 18:08
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Takhle to dopadne, když velmi toužíte po rekordním Bugatti, ale nemáte na účtu pár milionů

TECH
Uložit Uložené

Další z nepodařených napodobenin je na světě, tentokrát bylo cílem majitele postavit si svůj Veyron SuperSport.

Automobilové napodobeniny nebo chcete-li repliky nejsou ve světě naprosto ničím novým. Jejich důvod vzniku je různorodý, ať už jde o snahu navrátit dávno nevyráběná vozidla a oživit jejich podobu nebo pokus o levnější provedení většinou drahých luxusních či sportovních modelů. Právě druhá jmenovaná skupina se poslední roky těší poměrně velké oblibě, jejich kvalita a celkový dojem se však nejednou dokážou diametrálně lišit. Na internetu totiž není problém najít repliky sporťáků, které nedokážete rozlišit od originálů, zatímco na druhé straně se nacházejí nezdařené pokusy, nad kterými jen kroutíte hlavu a ptáte se sami sebe, na co bylo toto dobré. S obdobnými reakcemi se pojí i počin, který nejnověji obletěl svět, přičemž jako tomu nejednou v obdobně chabých pokusů bývá zvykem, přesunout se za ním musíme do Ruska.
 
Odtud totiž pochází veledílo podobající se, i když skutečně jen zdaleka, v současnosti stále rekordnímu Bugatti Veyron SuperSport, které je dosud v Guinnessově knize rekordů zapsáno jako nejrychlejší sériově vyráběné auto na světě. Jak však můžeme vidět, od jeho skutečné podoby má opravdu daleko, a to ani nemusíme probírat jednotlivé detaily, stačí když se podíváte na jeho proporce jako takové. Co vedlo autora tohoto díla k něčemu takovému je opravdu sporné, pozornost si sice zaslouží, ale rozhodně ne takovou, jakou by čekal. Pro úplnost dodám, že tato atrapa je postavena na základech starého vozu Mercury Cougar, a mluvit o jeho střevech a případných vylepšeních snad nemá ani smysl.


Takhle to dopadne, když velmi toužíte po rekordním Bugatti, ale nemáte na účtu pár milionů
Takhle to dopadne, když velmi toužíte po rekordním Bugatti, ale nemáte na účtu pár milionů
Domů
Sdílet
Diskuse