Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2016 17:00
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Uncharted 4 je nejkrásnější hrou století. Přesvědčte se sami ve velkolepém, husí kůži vyvolávajícím traileru

TECH
Uložit Uložené

Naughty Dog odhalilo něco málo z příběhové části Uncharted 4 v překrásném traileru.

Tento článek by byl napsán i dříve, ale ten trailer se nedá nezhlédnout za sebou alespoň třikrát. Naughty Dog uvolnilo příběhové video, které se zaměřuje na Drakeovu minulost, současnost i na jeho možnou budoucnost. Jen on se může rozhodnout o tom, jak jeho příběh skončí a jaký život bude žít. Záběry níže nám ukázaly, že Uncharted 4: A Thief 's End je nejkrásněji vypadající hrou na konzolích, možná i nejkrásnější hrou vůbec. Překrásný vizuál, detailní textury, real-time změny vlastností objektů, jako například oblečení či země, krásné stíny, propracované detaily tváří a místy animace připomínající realitu. Naughty Dog jasně potvrzují, proč jsou momentálně nejlepším vývojářským studiem na světě. A to ještě můžeme začít mluvit o atraktivních dialozích našich oblíbených postav v čele s Nathanem Drakem. Bezkonkurenční atmosféra, nádherná "grafika", příslib velkolepé akce a dalšího nezapomenutelného dobrodružství. To vše nás čeká a nemine.

Uncharted 4 je nejkrásnější hrou století. Přesvědčte se sami ve velkolepém, husí kůži vyvolávajícím traileru


Příběhová část v předešlých částech místy zaostávala, ale zdá se, že po zkušenostech z The Last of Us se Naughty Dog postará o další vyšperkovaný dobrodružný zážitek se spoustou zvratů a silných okamžiků. I tak se ale všichni těšíme na ty úžasné momenty, jaké nabízí jen Uncharted série. Pozorně si při sledování videa všímejte zejména překrásné animace a gigantického prostředí plného živé přírody a okolí.

Slíbené jsou vysoce detailní lokace, bohaté prostředí plné rostlin, lidí, domů či detailů. Jak jsem již zmiňoval a jak to ukazuje i gameplay, Drake bude reagovat i na vnější podněty, stejně tak budou fyzikální „žít“ asi všechny materiály ve hře. Fyzika a grafika budou nepochybně na vysoké úrovni, nemluvě o vysokém levelu zábavního a akčního gameplaye, a tak doufáme, že to takto bude skutečně vypadat i ve finále. Asi proto poběží Uncharted v 30 FPS a 1080p, přestože multiplayer a také první tři remasterované části půjdou dokonce v 60 FPS. V případě, že The Last of Us 2 skončí cyklus aktuální generace konzolí, budeme moci hovořit o definitivním regresu technologií. A co vlastně nabídne hra? Kromě akce to bude důležitost stealth přístupu, různé hádanky a logická řešení, taktika, honičky ve vozidlech, spolupráce s jinými postavami - vašimi soudruhy a mnohé další. Uncharted: A Thief 's End vychází 27. dubna exkluzivně na PS4 i s českými titulky. Mluví se o tom, že to bude poslední část série, respektive alespoň poslední díl s Nathanem Drakem v hlavní roli. Uncharted milujeme, ale s talentem, jakým oplývá studio Naughty Dog, je škoda zůstávat jen u jedné nebo dvou sérií. Očekáváme pokračování The Last of Us, ale byli bychom rádi, kdyby se opět pustili do něčeho nového. Jaké máte z traileru pocity vy?

Uncharted 4 je nejkrásnější hrou století. Přesvědčte se sami ve velkolepém, husí kůži vyvolávajícím traileru
Domů
Sdílet
Diskuse