Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2016 17:44
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Internetem koluje krabička, která prý patří 4palcovému iPhonu 5 SE. Odhaluje design i konstrukci

TECH
Uložit Uložené

O nadcházejícím iPhonu ze speciální edice víme už téměř vše podstatné.

To, že Apple 22. března představí několik zajímavých mobilních novinek, víme již nějaký ten den. Podle více, celkem důvěryhodných zdrojů, se to bude týkat především dvou již netrpělivě očekávaných zařízení - menšího tabletu iPad Pro s vlastní klávesnicí včetně podpory pro Apple Pencil a menšího iPhonu, který bude představovat návrat k dříve zavedené úhlopříčce o velikosti 4 palce. A jak tvrdí téměř všechny dostupné informace, kompaktní model dostane za cíl přilákat méně náročnější zákazníky, protože výrazně nižší cenovka způsobí, že jeho výbava poskytne slabší technické specifikace, jakými disponuje loňský iPhone 6s. Co tedy můžeme očekávat?

Po úniku renderů konstrukce a několika specifikací se k nám tentokrát dostaly i fotografie něčeho, co na první pohled vypadá jako jeho krabička. Její bok nese název iPhone 5 SE (ne iPhone SE) a na přední straně máme jedinečnou příležitost vidět vizuální zpracování důležité části iOS smartphonu, kde se nachází takzvané Home tlačítko s integrovaným biometrickým Touch ID senzorem pro identifikaci uživatele podle jeho otisku prstu či displej s elegantním 2.5D ochranným sklem. Tento čerstvý únik pochází z čínských sociálních sítí a mimo jiné potvrzuje i předpokládaný design, který by měla novinka už zanedlouho nabídnout. Půjde o jakousi vizuální kombinaci staršího, ale stále populárního iPhone 5 (5s) a obnoveného iPhonu 6 (6s), od kterého přijímá několik oblých křivek, což by mělo zajistit dobrou ergonomii při jeho držení. Jeden z průmyslových výkresů konstrukce dokonce odhalil, že zadní strana dostane také 2.5D sklo, takže hliník tentokrát pokryje pouze boky těla. Něco velmi podobného mají ve výbavě i dvě prémiově vypadající novinky od společnosti Samsung - Galaxy A3 a Galaxy A5.

Internetem koluje krabička, která prý patří 4palcovému iPhonu 5 SE. Odhaluje design i konstrukci

Kompaktní novinka údajně nabídne výkonný čipset A9 z iPhonu 6s, 1 GB operační paměť, 12 MPx fotoaparát či NFC konektivitu na realizaci bezkontaktních plateb. Také se v technologických kuloárech mluví o absenci 3D dotyku nebo pouze 1642 mAh baterii. Pokud ale dostane nižší rozlišení, s výbornou optimalizací operačního systému iOS a energeticky efektivním hardwarem, by jeden běžný den mohl na jedno nabití vydržet bez jakýchkoliv větších problémů. Web PhoneArena navíc mluví také o funkcionalitě Live Photos, která také nemá v softwarové výbavě chybět. U cenovky iPhone 5 SE ale vládne několik rozporů, jedna strana tvrdí, že se začne prodávat za částku kolem 350 eur a ta další zase hovoří o asi 100 až 150 eur vyšší cenovce. A protože budeme pravdu znát až za pár týdnů, nezbývá nám zatím nic jiného, ​​než brát všechny současné spekulace s obrovským nadhledem. Oficiální představení proběhne podle neoficiálních informací 22. března, píše web AppleInsider.

Internetem koluje krabička, která prý patří 4palcovému iPhonu 5 SE. Odhaluje design i konstrukci
Internetem koluje krabička, která prý patří 4palcovému iPhonu 5 SE. Odhaluje design i konstrukci
Domů
Sdílet
Diskuse