Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2016 8:22
Čas čtení 0:00
Jakub P.

Jedna minuta ilustračně zachycuje vývoj hip hopu od 80. let až po dnešek. Probíhal vývoj oblíbeného žánru takto?

HUDBA RAP
Uložit Uložené

Oblíbený hudební žánr od svého vzniku nabral mnohé hudební podoby. Zde je velmi stručně zachycen jejich sled a rozdíly.

Vznik hip hopu znamenal zánik jednoho z nejoblíbenějších a nejvlivnějších žánrů posledních desetiletí, ale zároveň zrod zajímavé, původně neskutečně přirozené kultury, která si našla příznivce a zástupce na celé zeměkouli. Jak však asi všechno na světě, i hip hop jako hudební žánr si prošel od svých počátků až po dnešní den mnohými změnami, které měly vliv zejména na to, jak zní. Upravovaly se jak instrumentály, tak samotný projev interpretů. Měli jsme tu například období nekompromisního boom bapu, slunečního g-funku, nadvlády Dirty Southu, no a samozřejmě i zrychleného a agresivního trapu.


Přestože se pravděpodobně nedá s naprostou přesností definovat, odkdy dokdy převládal který sound, protože i dnes se mnohdy prolínají, uživatel Crank Lucas na YouTube nahrál video ilustrující přerod hip hopu za posledních circa 30 let, umožňující 4 evoluční stádia. Kromě klasiky nechybí ani jižanský rap či trapová vlna. Video si prohlédni níže a pokud bys měl zájem přečíst si o tomto tématu něco víc, určitě klikni na náš obsáhlý článek.

Pro více informácí ze světa rapu sleduj Raporter

Domů
Sdílet
Diskuse