Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2016 20:13
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Německo plánuje povolit užívání marihuany. Zatím však pouze pro lékařské účely

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA NĚMECKO
Uložit Uložené

Stane se z Německa druhé Holandsko?

Vypadá to tak, že se na legalizaci populární zelené rostlinky se psychoaktivní složkou THC brzy odhodlá další evropská země. Německo má v plánu začít nejdříve s užíváním na lékařský předpis a pak by zřejmě mohl následovat další krok, který zpřístupní marihuanu širší veřejnosti. Jak jsme se díky informacím z webu IFLScience dozvěděli, německý ministr zdravotnictví prozradil, že první krok má být úspěšně zrealizován již v roce 2017. Léčba prostřednictvím marihuany bude prý dostupná pouze pro ty pacienty, kteří již nemají žádnou jinou možnost, přičemž náklady na pořízení rostlinky pokryjí pojišťovny. Co se ale týká budoucnosti legalizace pro rekreační účely, tak o něčem takovém zatím nepadlo příliš mnoho slov. Většina z nich byla navíc spíše pesimistická než optimistická. Pokud si však postupem času lidé v Německu zvyknou a na vlastní oči uvidí, že opravdu pomáhá, změní se i jejich názor, a proto nemůžeme momentálně vyloučit ani pravděpodobnost realizace kroku číslo dvě. Otázkou proto zůstává pouze jedno slovíčko - kdy?
 
„Užití marihuany pro lékařské účely v rámci úzkých omezení je užitečné a mělo by to být ještě detailněji prozkoumáno,“ upozornila Marlene Mortler, komisař federální vlády Německa. „Zároveň nelze považovat marihuanu za bezpečnou substanci, takže cílem a snahou není legalizace rekreačního užívání. Je to zaměřené čistě jen pro lékařské účely.“

Německo plánuje povolit užívání marihuany. Zatím však pouze pro lékařské účely
Zdroj: pixabay.com
Domů
Sdílet
Diskuse