Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
12. června 2016 12:10
Čas čtení 0:00
Jakub S.

Když k sobě mají herečky blízko aneb největší ženská přátelství Hollywoodu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

I mezi slavnými herečkami a osobnostmi světa ze světa kamer se najdou páry, jejichž pracovní vztah přerostl v dlouholeté přátelství.

Před nějakým časem jsme si přiblížili oblíbené „bromances“ mezi herci a dnes nahlédneme na opačnou stranu mince a řekneme si více o přátelstvích mezi něžným pohlavím ve filmovém průmyslu. Podobně jako jejich mužské protějšky, i množství hereček se spřátelilo při natáčení společných projektů a pochopitelně se najdou i slavné ženy, jejichž přátelství sahá ještě do dob před tím, než je poznal svět. Půvabné protagonistky Přátel, australské zlatovlásky nebo Charlieho andílci. Začínáme.

Jennifer Aniston a Courteney Cox

Seriálový fenomén Friends dal kromě milionů spokojených diváků vzniknout i kamarádství dvou hlavních ženských postav. Navzdory občasným rozporům zůstává jejich pouto pevné, a to i dlouhá léta poté, co naposled vstoupily na plac Přátel. Zmíněné hlídání dětí očividně patří ke koníčkům Aniston, sama totiž potomka ještě nemá, ale ráda a často se stará nejen o děti své nejlepší přítelkyně Courteney, ale i o ratolesti jiných hereček, se kterými mají k sobě blízko. Jsou to například Reese Witherspoon, Sandra Bullock či manželka Tobeyho Maquira, Jennifer Meyer. Máme zde tedy doslova sesterství zralých žen.

Když k sobě mají herečky blízko aneb největší ženská přátelství Hollywoodu
Zdroj: marieclaire.com

Keira Knightly a Sienna Miller

Přestože bývá Sienna Miller často označována za ikonu ženské krásy, sama tvrdí, že podobný vzor vidí ve své přítelkyni Keiře Knightley. Elizabeth z Pirátů z Karibiku se s bývalou dlouholetou partnerkou Juda Lawa poznala při natáčení společné snímku s názvem The Edge of Love v roce 2009. Herečky se sblížily natolik, že se nadále stýkají a jsou pravidelně v kontaktu, samotná Sienna si při loňském těhotenství Keiry nemohla svou přítelkyni vynachválit a sršela přesvědčením, že se stane výbornou matkou. Miller porodila už v roce 2012 a po určitém období, které strávila v ústraní, aby se mohla věnovat dceři, se znovu začala pouštět do nových projektů, objevila se na festivalu v Cannes a při každé příležitosti nešetřila chválou na svou krajanku Keiru. Populární herečky jsou si očividně velmi blízké a jak samy říkají, setkávají se vždy, když jim to jejich nabité kalendáře dovolí.

Když k sobě mají herečky blízko aneb největší ženská přátelství Hollywoodu
Zdroj: hellomagazine.com

Nicole Kidman a Naomi Watts

Dvojice, která si společně prošla nejlepšími i nejhoršími z období, vzájemně se podporují již od skromných dob střední školy až po vrchol jejich dnů na výsluní Hollywoodu. Přátelství, které dokázalo odolat času, a to navzdory často těkavému světu filmového byznysu. Australské krásky to společně dotáhly skutečně daleko, staly se respektovanými herečkami, kvůli čemuž opustily i svou rodnou zemi. Dnes už jsou ikonami a na své úsilí se mohou obě s hrdostí ohlížet naplněné vědomím, že to dokázaly. Průmysl pohyblivých obrázků píše pohádkové příběhy nejen před kamerami a navzdory faktu, že na jeden happy end připadnou stovky „zkrachovalých“ herců, kteří se na cestě za svým cílem ztratili, lidé budou vzhlížet právě k těm, kterým malý kus štěstí umožnil zakotvit na výsluní.

Když k sobě mají herečky blízko aneb největší ženská přátelství Hollywoodu
Zdroj: marieclaire.com

Kate Winslet a Reese Witherspoon

Kate a Reese se poznaly v roce 2007, kdy se neplánovaně staly sousedkami. Witherspoon ráda s úsměvem vzpomíná na moment, kdy se poprvé setkaly: „Představte si, jaké štěstí jsem měla, když se vedle mě nastěhovala Kate Winslet, jednou u mě zazvonila a řekla Sam (Mendes) je na natáčení a myslím, že naše děti jsou ve stejném věku. Nemohly by si spolu hrát? A mimochodem, už je 9 hodin a já jsem ještě nic nevypila, je šance, že máš nějaké dobré víno?“ Kate jde očividně rovnou k věci a zdá se, že při stahování narazila na dobré sousedství. Herečky jsou již 9 let dobrými přítelkyněmi, společně například oslavují Best Friend Day a tráví spolu množství času.

Když k sobě mají herečky blízko aneb největší ženská přátelství Hollywoodu
Zdroj: theguardian.com

Drew Barrymore a Cameron Diaz

Tyto dvě ženy svedli dohromady andělé. Ti Charlieho, samozřejmě. Obě herečky se znaly už před natáčením, jak říká Barrymore, čas od času na sebe natrefily a pozdravily se, ale tam jejich vztah končil. Po dvou filmech už se z přitažlivých protagonistek sympatické akční hlouposti staly neoddělitelné parťačky, které podle jejich vlastních slov trávily spolu každou volnou chvíli. V současnosti je pár možné zahlédnout na různých hudebních festivalech či ostrovních rájích, kde tráví společné dny volna.

Když k sobě mají herečky blízko aneb největší ženská přátelství Hollywoodu
Zdroj: usmagazine.com

Salma Hayek a Penelope Cruz

Dvě exotické celebrity se poznaly na začátku svých kariér při prvních castinzích. Bylo to dávno před tím, než si vydobyly svou popularitu a dámy si vzájemně pomáhaly na cestě za ní. Když Cruz poprvé přiletěla do Los Angeles, aby ztvárnila svou první roli v hollywoodském filmu, neznala ve městě nikoho kromě Salmy Hayek. Ta ji podle vlastních slov dokonce čekala na letišti, odkud ji odvezla k sobě domů a poskytla jí nocleh. Svou kamarádku vzala i na několik výletů do města, aby jí pomohla překonat stesk po domově. Obě herečky se později spolu objevily v ne příliš povedeném filmu Bandidas (Sexy Pistolnice).

Když k sobě mají herečky blízko aneb největší ženská přátelství Hollywoodu
Zdroj: pinerest.com

Práce před kamerami dala vzniknout spoustě pozoruhodných přátelství. Kromě výše zmíněných bychom mohli uvést Kristen Stewart a Dakotu Fanning či Jennifer Garner a Jessicu Biel. K prominentním kamarádkám patří i Gwyneth Paltrow a Beyoncé Knowles, ale zde jednu polovinu vztahu tvoří populární zpěvačka, proto do našeho seznamu tato dvojice úplně nepatří. Pokud znáte další páry, které stojí za zmínku, neváhejte se o ně podělit v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse