Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2016 10:26
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Mafia 3 v úžasném a agresivním traileru o pomstě a gangsterských praktikách nikdy nevypadala lépe

TECH
Uložit Uložené

Mafia 3 posílá pozdrav z E3 ve formě akcí nabitého gameplay videa.

E3 je v plném proudu a Mafia 3 opravdu chybět nemohla. Před třetí ráno jsme tedy dostali nový trailer a musíme poznamenat, že jakkoliv skeptičtí vůči tomuto titulu jsme, vypadá jednoduše úžasně  Akce, hudba, střih, feeling mafiánských filmů a praktik. Avšak varujeme vás, možná si budete pamatovat jednu z postav z minulého traileru, která se nachází i ve videu níže. Bohužel jde o velký spoiler. Až máme chuť být vulgární, ale co už. V každém případě, pokud si chcete užít skvělý trailer z očekávané akce z pohledu třetí osoby, nový trailer vás uspokojí.

A spoilerům se nevyhnul ani nový gameplay, který odhalil malý detail. Pokud nechcete, dále nečtěte. Je pravděpodobné, že příběh Mafie 3 bude vyprávěn ve formě flashbacků, respektive se o něm dozvíme od místního faráře, který Lincolna zachrání z hořící budovy. Po dlouhých letech je poté zřejmě vyslýchán a vypráví o všem, co Lincoln italské mafii vyvedl. Gameplay video také prozradilo, že mapka Mafie 3 bude opravdu velká. New Bordeaux inspirované městem New Orleans bude rozděleno na 10 okrsků. Každý z nich bude něčím specifický, některá území budou poté patřit určitým mafiánským skupinám/rodinám. Dokonce to vypadá tak, že se lidé budou chovat odlišně i na základě toho, v jaké čtvrti se nacházejí. Tyto oblasti budou hráči zabírat. V každé asi bude i velký kapitán, kterého bude potřeba zlikvidovat a následně přenechat oblast na starost jednomu ze svých kapitánů. Dávejte si ale pozor, jak je přidělujete. Ve finále vás jeden z kapitánů může klidně zradit, pokud bude cítit, že na něj kašlete. Další minutky gameplaye odhalily skvělé přestřelky, hudbu, grafické zpracování a něco, co se konečně podobá na zábavnou hratelnost. Bohužel, stále se nám nelíbí AI nepřátel. Byli bychom raději, kdyby jich bylo méně a bylo náročnější je zabít. Nezdálo se nám ani to, že automatické zbraně moc neskákaly a Lincoln kosil gangstery až příliš rychle a lehce. Líbila se nám ale brutálnost, skvělý soundtrack a pár slov od Vita Scaletty. Nedokážu se ale zbavit pocitu, že z něj udělali docela novou postavu. Pokud to tak bude i ve skutečnosti, všichni asi kluky a děvčata z Hangar 13 pošleme někam, kde Slunce nesvítí. Tři minuty ze hry najdete na tomto odkaze.

Děj je zasazen do roku 1968 ve městě New Bordeaux a hrát budeme za Lincolna Claye, „veterána“ z Vietnamu, který nemá italské kořeny. Do rodin v New Orleans se pustí kvůli pomstě a je možné, že to bude vyvražďovačka bez větších emocí. Lincoln totiž není velký sympaťák a po celém světě panuje mezi hráči názor, že si ho neoblíbíme zdaleka tak jako Vita nebo Tommyho. Dokonce to vypadá tak, že Vitovi bude šéfovat. Správně, protagonista z dvojky se objeví ve vedlejší roli spolu s černoškou Cassandrou (vede gangsterskou organizace na Haiti a má s Italy problémy) a Burkem (irský gangster). Co se týče herních možností, dočkáme se velkého a pravděpodobně zábavného a atraktivně navrženého města. Co v něm ale budeme dělat? Vývojáři si připravili celou plejádu bočních misí, které ale také posunou progres v hlavní linii. Ta se týká zničení italské mafie a postavení nové na jejím popelu. Jak to vše skončí, je už na vás. Ve videu bylo potvrzeno, že bude mít hra více konců.

Mafia 3 vychází 7. října 2016 na Xbox One, PS4 a PCVyjde už tradičně pod 2K Games, přičemž se o vývoj stará nové studio Hangar 13. To je složeno z bývalých zaměstnanců 2K Czech, nových lidí, ale i týmu za Mafií 2. Co však potěší nejvíce, na vývoji se stále podílejí i Češi, a to na vysokých pozicích, odkud už mohou rozhodovat o důležitých věcech. Více informací o hře najdete zde.

Na závěr tu máme video o zločineckém systému

PS: V trojce se podíváme i na to, co se s Vittem dělo mezi událostmi dvojky a trojky

Domů
Sdílet
Diskuse