Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. června 2016 8:30
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Sony dokázalo odhalením nových geniálních her posadit celý svět na prdel. Připrav se na nezapomenutelnou next-gen show

TECH
Uložit Uložené

E3 patří jednoznačně Sony. Nejlepší hry, nejlepší konference, nejlepší překvapení.

Když může Ubisoft začít s tancováním a Microsoft zase 10 minut prezentuje Minecraft, Sony může začít press konferenci gotickou orchestrální hudbou naživo. Soundtrack patří ke God of War 4, který se odprezentoval nádherným gameplayem s množstvím akce, krásného prostředí a také výraznou změnou hratelnosti. Možná si to jen namlouváme, ale nové hry od Sony jakoby chytly nádech The Last of Us. V God of War, které nedostalo žádný podtitul, se bude Kratos starat o svého syna, ze kterého se postupem času stane bojovník. Čekají nás celkem nová prostředí, intenzivnější gameplay a nádherné grafické zpracování. O ději není nic potvrzeno, a tak zatím nebudeme spekulovat. Nový díl by ale měl upustit od řecké mytologie a čerpat spíše z té severské. Jedno je jisté – lépe to začít nemohlo.

A lépe to nemohlo ani pokračovat. Sony na letošní E3 zvolilo jednoduchý přístup jak ke konferenci, tak k odhalení her samotných. Žádné zbytečné kecy, jen více než hodina gameplayů a trailerů, odhalení exkluzivit pro nejlepší konzoli na trhu, a to vše během nádherných tónů orchestru pod pódiem. God of War 4 vystřídaly další skvělé tituly, přičemž začneme s The Last Guardian. Stále to vypadá skvěle a pořád se na to nesmírně těšíme a neustále si od toho slibujeme hodně, takže doufáme, že nám nic radost nepokazí. Hra po dlouholetých odkladech konečně vychází 26. října 2016.

RPG Horizon Zero Dawn od Guerilla Games vypadá více než slibně, což jsme si koneckonců řekli i před pár dny v samostatném článku. Dnes debutovaly další gameplay záběry zobrazující boj s robotickými dinosaury, stejně jako jízdu na zkroceném stroji. Více se dozvíte po kliknutí na odkaz výše, nyní už si vychutnejte gameplay trailer. Titul vychází 1. března exkluzivně pro PS4.

Možná si ještě vzpomínáte na ohlášení Detroitu, nové hry od Quantic Dream (Beyond: Two Souls a Heavy Rain). Představení nevyrazilo dech, a i když zaujalo, možná někteří čekali víc. To „víc“ Quantic dodalo právě na E3, kde ukázalo perfektní trailer představující váhu hráčových rozhodnutí, na jejichž základě se budou odvíjet události nejen v životech okolních postav a androidů. Detroit: Become Human se totiž odehrává v blízké budoucnosti, kdy lidé stvořili androidy pro svoji ochranu a pomoc. Hlavní postavou by měl být android Connor. Dle mých zkušeností s hrami od tohoto studia věřím, že půjde o další nezapomenutelný herní zážitek.

Žádná pauza, žádné vysvětlování, Sony šlapalo na plyn i nadále. Začalo totiž hrát atmosférické video z neznámé hry. Každému hned došlo, že půjde o horor, ale nezdálo se, že by šlo o Evil Within 2 nebo Outlast 2. Až ke konci se objevilo logo Resident Evil VII, což znamenalo, že série se opravdu vrací ke svým hororovým kořenům a my budeme u toho. Nejlépe s PlayStation VR na hlavě. I když RE VII vychází multiplatformně, na PS4 ho budeme moci hrát v celé jeho kráse skrze VR. O strach je tedy postaráno. U VR ještě chvíli zůstaneme. Viděli jsme totiž i ukázku pro Battlefront přídavek určený speciálně pro VR. Půjde o misi v X-Winzích. Krom toho budou VR podporovat i nového Batmana od Rocksteady a také Final Fantasy XV. Resident Evil VII vychází 27. ledna pro PC, Xbox One a PS4Samotné PS VR poté 13. října za 399 dolarů. Ve vývoji je přitom přes 50 her.

A abychom nezapomněli, pro VR bude určena i hra Farpoint

Nevěřil jsem, že to ještě někdy řeknu, ale nové Call of Duty vypadá dobře. Ne úžasně a dechberoucně, ale na konferenci Sony to jednoduše funguje. Ukázána byla mise ve vesmíru, kde si hráči jednak zalétají, jednak zastřílejí. Zajímavé budou hrátky s gravitací, vesmírnými souboji a pěknými scripty, i tak jsou však naše srdce s Battlefieldem 1. Více informací o Call of Duty: Infinite Warfare najdete zde.

Zdá se vám, že takto našlapaná presska se už nemá kam posunout? No, v tomto článku nevidíte Days Gone a oznámení remasteru pro Crashe Bandicoota (o obou se bavíme o něco níže). Kromě toho ale stále nekončíme. Za obrovského potlesku, standing ovation a skandování svého jména totiž na pódium přichází Hideo Kojima s jasným vzkazem: „I am back“. Kojima je přitom zpět ve velkém stylu. Jen pár měsíců od odchodu z Konami totiž ohlašuje cinematic trailerem svoji novou hru zvanou Death Stranding. Protagonistou bude postava hraná Normanem Reedusem z The Walking Dead. Kojima s Reedusem už spolupracoval při ohlášení nového Silent Hills, které ale Konami zrušilo. O čem hra bude, nevíme. Trailer je nesmírně tajemný, vypadá to ale velmi nadějně.

Dnešní souhrn ukončíme očekávanou novinkou. PS4 bude exkluzivní půdou, na které se bude hrát, respektive chytat zločince Spider-Man. Exkluzivita od pánů stojících za Sunset Overdrive vypadá velmi slibně. Snad nabídne i hlubší příběh, ale i kdyby ne, gameplay má velký potenciál.

Krom toho všeho Sony odhalilo titul Gone Days, jakéhosi duchovního nástupce The Last of Us. Je nepravděpodobné, že by Sony vydalo dvě podobné hry v rozmezí 2-3 let, je tedy možné, že pokračování nejlepší hry 21. století uvidíme až za 3-4 roky. Gone Days jsme si ale představili v samostatném článku zde. Zlatým hřebem bylo ohlášení remasteru pro první tři hry ze série Crash Bandicoot, ale o tom jsme vás také informovali v samostatné zprávě. Ach, a to jsme si mysleli, že loňskou E3 v podání Sony už jen tak nic nepřekoná. O rok později ale Sony přichází s first party tituly, bez čehokoliv od Naughty Dogu, Rockstaru a jiných velikánů a s minimem slov v nejkratší letošní pressce vítězí na celé čáře. Dynamická, zábavná, dechberoucí... nazvěte si to, jak chcete, Sony je prostě na koni. Jak se vám tato konference líbila a která hra vás okouzlila nejvíce? Diskuse je vaše.

Na závěr doporučujeme celou konferenci ze záznamu. Celé to začíná přibližně po půlhodině videa.

Domů
Sdílet
Diskuse