Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2016 9:25
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Vikingové se s Rollem plaví za svou anglickou pomstou. Blíží se Ragnarův konec?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

První záběry z druhé poloviny 4. série Vikingů dorazily počas Comic-Conu a je na co se dívat.

Řeknu to znovu, a znovu mě za to budete nenávidět, ale pravdě třeba čelit. Poslední série a půl Vikingů jednoduše ani zdaleka nemá na první dvě. Ubralo se z tempa, akce i sympatií postav, přidal se zbytečný guláš a jakmile tvůrci a televize History vycítili, že se to lidem líbí, rozhodli se nesmyslně seriál natáhnout, jak jinak, než za pomoci nudné vaty. Naštěstí se objevili některé zajímavé postavy, nějaký ten střet se taky ještě našel a některé epizody, včetně té poslední, nám vynahradili všechny ty slabší. Vikingové si však nastavili velmi vysokou laťku, udržet si kvalitu bylo tedy více než náročné. Stále však jde o nadprůměrný seriál a my doufáme, že se už dalšího poklesu kvality nedočkáme. 


Po traileru z Comic-Conu, který představuje vůbec první záběry z očekávaného pokračování příběhů na severu planety, v Anglii či Francii, jsme nakloněni spíše tomu, že se nic měnit nebude. Očekávaný timeskip dá možnost zrodu nových hrdinů, kromě jiných i Ragnarových synů, no a jestli se aspoň trochu orientujete v historii a televize History se jí plánuje držet, velmi dobře víte, co se s největší pravděpodobností v další desítce epizod stane. Ragnar se vydá do Anglie, kde ho střetne nemilý osud. Jeho synové, ačkoliv svého otce nenávidí, rozhodnou se ho pomstít a my tak uvidíme střety a souboje tisíců Vikingů, a to všechno s Rollovou podporou, který v sobě ani po tolika letech nedokáže úplně zapřít Vikinga. Seveřanům tedy zaručí bezpečný průchod po moři, aby tak dokonali svou pomstu.

Herecký ansámbl už tradičně tvoří Travis Fimmel (Ragnar), Katheryn Winnick (Lagertha), Clive Standen (Rollo), Alexander Ludwig (Bjorn), Gustaf Skarsgard (Floki) a další. Scénář má na starost Michael Hirst. 4. série bude pokračovat na jaře, počítáme s měsícem říjen, kdy bude pokračovat i The Walking Dead a mnohé další očekávané seriály. My už víme, že seriál se dočká i 5. série, která může být jeho poslední. Má mít rovných 20 částí a zřejmě se rozdělí, stejně jako série čtvrtá. Pokud sledovanost neklesne, je možné, že se dočkáme i dalších sérií, jedno je však jisté, Ragnarův konec se blíží. Jaké máte z traileru pocity? 

Domů
Sdílet
Diskuse