Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. srpna 2016 19:23
Čas čtení 0:00
Matěj Toman

Pokémon GO zásadně změní systém, jakým nacházíme Pokémony. Co vše hráče čeká?

TECH
Uložit Uložené

Funkce, která je pro hru pravděpodobně nejklíčovější, se dočká hned několika zásadních změn. Pojďme se na ně společně podívat.

Způsob, jakým nyní ve hře Pokémon GO hledáme potvůrky do naší sbírky, je přinejmenším nemotorný. Systém snižujícího se počtu stop, kterého jsme byli svědky při vydání hry, byl nahrazen stabilními třemi stopami, aby nevznikala až taková zátěž na servery, a tak bylo vyhledávání Pokémonů v okolí opravdu neuspokojujícím zážitkem. Nakonec se od stop úplně odstoupilo.

Bylo jen otázkou, kdy se dočkáme předělávky celého systému, na kterém hledání Pokémonů stojí. Nyní tak přichází velmi zásadní úprava, která kompletně změní vzhled a fungování Nearby panelu, kde se nacházejí informace o Pokémonech, kteří se skrývají v okolí hráče. Určitá skupina hráčů (v San Francisku už je dostupný pro každého) si může tento nový systém vyzkoušet už nyní, a tak jsme se dočkali screenshotů ze hry, ke kterým šťastlivci přidali svůj komentář, aby popsali, jak funguje nové hledání Pokémonů.

Pokémon GO zásadně změní systém, jakým nacházíme Pokémony. Co vše hráče čeká?

Panel s Pokémony, které lze ulovit poblíž nás, bude v budoucnu pro všechny hráče rozdělen na dvě sekce, a to Nearby Sightings

Ve vrchní části se budou vždy nacházet Pokémoni s fotografií Pokestopu v pozadí. Po ťuknutí na obrázek Pokémona se totiž mapa přesune do pohledu shora a zvýrazní daný Pokestop, u nějž se Pokémon nachází. Spodní část, tedy Sightings, nevyužívá Pokestopy, ale pouze hráče upozorní, že se v jeho blízkosti nachází Pokémon. Lze předpokládat, že se jedná o ty Pokémony, kteří by se zobrazili ve starém systému v případě, že by je bylo lze vystopovat v blízkosti jedné až tří stop.

S touto zajímavou změnou se také opravil velmi nepříjemný bug. Ten způsoboval to, že se v panelu Nearby vyskytovali i ti Pokémoni, kteří se už na daném místě dávno nenacházeli a často tak bylo potřeba aplikaci restartovat, abyste ve skutečnosti věděli, kdo že se ve vašem okolí nachází. Stejně tak z panelu mizí Pokémoni, kteří už jsou vám velmi vzdáleni.

Lidé z Nianticu upozorňují, že jde pouze o test a že se může celý systém ještě drastický změnit. Doufejme tedy, že vymyslí něco i pro ty, kteří například žijí na vesnicích/venkově a nemají poblíž žádné Pokestopy.

Domů
Sdílet
Diskuse