Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. srpna 2016 16:11
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

J. K. Rowlingová se chystá vydat tři nové knihy ze světa Harryho Pottera už v září!

FILMY A SERIÁLY J.K. ROWLING
Uložit Uložené

Tři nové knihy z prostředí Harryho Pottera již brzy spatří světlo světa. O čem budou?

Fanoušci Harryho Pottera prožívají opravdu úžasný rok. Na divadelní prkna v Londýně se dostala hra zobrazující děj po 7. části, která se navíc dostala i na pulty prodejen v podobě oficiální 8. knihy v sáze. Kromě toho žije stránka Pottermore, J. K. Rowlingová horlivě diskutuje o budoucnosti tohoto světa, v listopadu uvidíme spin-off Fantastic Beasts a aby toho nebylo málo, sama Rowlingová oznámila další tři knihy z tohoto světa.

Každá z nich má přes 10 000 slov a bude stát pár korun. Vyjít by měly 6. září pod záštitou Pottermore. Půjde tedy o krátké knížky rozšiřující příběh Harryho, hlavně však svět kolem něj.

J. K. Rowlingová se chystá vydat tři nové knihy ze světa Harryho Pottera už v září!

Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide vypráví o zákoutích Bradavic, zajímavé historii, o duších či o tom, co se děje, když se třídící klobouk nemůže rozhodnout, kam zařadit nějakého studenta. 

Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists se zaměří na temnější stránky kouzelnického světa. Dozvíme se něco nového o problémech, které trápily ministerstvo kouzel, hororech Azkabanu a také něco o samotném Křiklanovi, to vše přímo z mysli Rowlingové.

Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies básní o rozmanitém stavu zaměstnanců a učitelů v Bradavicích. Více se dozvíme o učiteli péče o kouzelné tvory Silvanu Kettleburnovi, jehož nahradil Hagrid v třetí části ságy. Sama Rowlingová pak sepsala zajímavosti a nové střípky ze života profesorky McGonagallové a jejím dopadu v druhé kouzelnické válce.
 
Dá se očekávat, že podobných příběhů a krátkých knih bude přibývat. Nedivili bychom se, kdyby do pěti let Rowlingová oznámila další plnohodnotné knihy z kouzelnického světa, ale jak jsme již psali, s Harrym prý po 8. části nadobro skončila. Zakoupíte si trojici krátkých knih, pokud se dočkají překladu, nebo vás už tento svět vůbec nezajímá?

Domů
Sdílet
Diskuse