Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2016 11:29
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Facebook opět útočí na Snapchat. Messengeru přibudou instantní videa, která obohatí konverzace

TECH
Uložit Uložené

Nejdříve Instagram Stories, nyní Instant Video.

Sociální sítě neustále hledají způsoby, kterými by dokázaly nejen udržet stávající uživatele, ale i přilákat nové. Snapchat nedávno prošel patrnými vizuálními či funkčními změnami, Instagram dostal nový kabát a také mu něco málo přibylo, Facebook zase provedl změny na jeho stránkách a nově obohatil populární Messenger o celkem užitečnou funkci - Instant Video. O co tedy jde?

Facebook opět útočí na Snapchat. Messengeru přibudou instantní videa, která obohatí konverzace
Zdroj: www.techradar.com

Funkcionalita s instantními videi v podstatě kopíruje to, co nabízí konkurenční aplikace Snapchat, kterou chtěla největší sociální síť ještě dříve koupit. Jelikož ale akvizice v hodnotě 3 miliard dolarů nakonec nevyšla, tak se nyní snaží proměnit své aplikace do její podoby. Po Instagram Stories zde proto nyní máme i možnost okamžitě sdílet živé video s kámošem (a ten nám může samozřejmě odpovídat) přímo v naší konverzaci v aplikaci Messenger. Video se po stisknutí čerstvě přidaného tlačítka v pravém horním rohu objeví na stejném místě, tedy vpravo nahoře. Výhodou však je, že i během videochatu můžeme pokračovat v psaní. Novinka totiž nezabere celý displeji, ale pouze malou část, aby tak zůstalo místo i pro jiné sociální aktivity.
 
Instantní videa by měla přibýt prostřednictvím další softwarové aktualizace pro nejrozšířenější mobilní operační systémy iOS a Android. Také nesmíme zapomínat, že je třeba mít Messenger aktualizovaný na obou stranách konverzace.

Domů
Sdílet
Diskuse