Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2016 14:13
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

iPhone 7 prošel skrze nelítostný test fyzické odolnosti. Nevyhnul se ohýbání ani ostré čepeli nože

TECH
Uložit Uložené

Co všechno iOS novinka vydrží?

S blížícím se datumem, kdy na pulty našich obchodů dorazí dva teprve nedávno představené iPhony si mnozí z nás čím dál častěji kladou otázku, jaké fyzické zacházení sedmičky vůbec zvládnou. Letošní nabídka se skládá ze dvou nových barevných provedení a každá z nich disponuje rozdílnou povrchovou úpravou, kde už nejde jen o vizuální rozdíl, ale i rozdílnou náchylnost na škrábance. Sám výrobce přiznal, že jejich lesklá "Jet Black" verze může na rozdíl od černé verze s matným povrchem škrábance doslova přitahovat, a proto doporučil každému zájemci zakoupit si i pořádné pouzdro. Abychom však nezůstali jen u doporučování a spekulací, internet začínají zaplavovat první videotesty fyzické odolnosti iPhone 7, díky kterým získáme odpovědi asi na všechny podstatné otázky.

Za jedním testem stojí i YouTuber JerryRigEverythingkde 4.7 palcový model v černé matné barvě vůbec, ale vůbec nešetřil. Novinku vystavil škrábání displeje, ohýbání konstrukce a nezapomněl ani na ochranu Home buttonu, nebo objektivu hlavního fotoaparátu na zadní straně zařízení. A jak to tedy celé dopadlo? Ionty zesílené ochranné sklo zobrazovacího panelu zvládlo 2., 3., 4. a též 5. stupeň takzvané Mohsovy škály tvrdosti. V porovnání s hořícím Galaxy Note7 a jeho Gorilla Glass 5  je na tom iPhone 7 přeci jen o trochu lépe. Android smartphone z dílny společnosti Samsung měl viditelné mikro škrábance už při třetím stupni. Ochranné sklíčko Home buttonu pod displejem a sklíčko zadního fotoaparátu interakcí s ostrou čepelí vysouvacího nože fyzicky nepoškodila. Ani jedno však není vyrobeno z tvrdého safíru. Jejich odolnost můžeme přirovnat k odolnosti skla z přední strany hliníkové konstrukce, protože škrábance byly i v tomto případě vidět až při šestém stupni tvrdosti.

Více vizuálních detailů včetně vystavení ochranného skla malému ohni ze zapalovače nebo ohýbání unibody těla, které je mimochodem ze stejné slitiny (série 7000) hliníku jako iPhone 6s, najdeš ve videu níže.

Domů
Sdílet
Diskuse