Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2016 11:19
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Po Nokii přichází řada i na BlackBerry. Legendární výrobce po letech končí s vývojem smartphonů

TECH
Uložit Uložené

Značka však z trhu nezmizí.

Spekulace, podle nichž měl další renomovaný výrobce oficiálně oznámit ukončení vývoje a výrobu inteligentních mobilních telefonů, se nakonec staly realitou. Společnost BlackBerry je dnes před celým světem přece jen potvrdila. Stalo se tak během oznamování obchodních výsledků za uplynulý kvartál, během něhož hardwarová divize skončila ve ztrátě 8 milionů dolarů. Podstatné je ale to, že populární kanadská značka ze spotřebitelského trhu nezmizí. Vývoj včetně výroby smartphonů plánují přesunout prostřednictvím licencí na hardwarové partnery, kteří projeví zájem pokračovat dál, a místo toho zaměří svoji pozornost na divizi zabývající se softwarem. Ta pro změnu zaznamenala ve srovnání s výsledky z minulého roku zdvojnásobení příjmů.
 
Výrobce se poslední roky topil v problémech, protože podobně jako dnes již rozkouskovaná Nokia dostatečně nezareagoval na příchod prvního iPhonu z roku 2007. Delší čas ignoroval plnohodnotné dotykové displeje a další výdobytky moderní éry, kvůli čemuž postupem času ztrácel zákazníky, kteří tak přecházeli k inovativní konkurenci. A nezachránil ho ani zoufalý přechod k operačnímu systému Android.

Priv - první smartphone se značkou BlackBerry poháněný systémem od Googlu

Po Nokii přichází řada i na BlackBerry. Legendární výrobce po letech končí s vývojem smartphonů
Zdroj: www.youtube.com
Domů
Sdílet
Diskuse