Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2016 19:26
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Google představil nový smartphone Pixel, který nabízí elegantní tělo z kovu, špičkové foťáky a čistý Android

TECH ANDROID
Uložit Uložené

Zapomeňte na Nexus.

To, že internetový gigant plánuje změnit svou obvyklou hardwarovou strategii, jsme nejen během uplynulých dnů již několikrát slyšeli. Součástí změny mělo být nahrazení modelové řady smartphonů Nexus za Pixel, a tak se i dnes večer přece jen stalo. Z drtivé většiny dosavadních spekulací je nakonec realita. Google před celý světem odhalil dva nové modely poháněné čistým operačním systémem Android, které nesou jednoduché označení Pixel a Pixel XL. Oba kousky dostaly identické vizuální zpracování, sestávající se z prémiových materiálů (hliník, série 7000) a v útrobách skrývají high-end výbavu, kde nechybí výkonný čipset, bezkonkurenční fotoaparát či baterie se slušnou kapacitou.

Podstatné ale je, že konstrukce tentokrát nenese žádné logo partnerského výrobce hardwaru. Na NEXUSECH na ní bývalo umístěno buď HTC, LG, Samsung nebo čínské Huawei, ale nově tam najdete už jen Google, protože ten vzal vývoj inovací do svých rukou. Cílem tohoto kroku bylo dosáhnout dokonalé symbiózy softwaru a hardwaru, jakou se mohou chlubit produkty od společnosti Apple.

Google představil nový smartphone Pixel, který nabízí elegantní tělo z kovu, špičkové foťáky a čistý Android
Zdroj: Google

Nejviditelnější rozdíl mezi smartphonem Google Pixel a Pixel XL představuje samotná úhlopříčka. Menší model disponuje 5 palcovým AMOLED displejem, zatímco větší až 5,5" alternativou. Také je zde jiné rozlišení, konkrétně jde o Full HD a Quad HD. Dostatečný výpočetní výkon opět zajišťuje Snapdragon 821, kterému asistuje až 4 GB operační paměti RAM. Čipset by ale měl mimo jiné zajišťovat i dobrou energetickou efektivitu, takže přítomné 2 770 mAh a 3 450 mAh baterie mají poměrně vysoké šance, že na jedno nabití vydrží celý den i při nadstandardní zátěži. Nezapomnělo se ani na rychlé nabíjení, díky kterému získáme za 15 minut dostatek šťávy na 7 hodinový provoz. Více detailů nám však prozradí nadcházející testy. a totéž platí i o 12 a 8 megapixelových fotoaparátech, které při pohledu na technické specifikace vypadají skutečně ambiciózně.

Doporučeno
Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III 14. dubna 2021 11:52

Google navíc tvrdí, že exkluzivně zrealizovaný test hlavního fotoaparátu odborníky z webu DxOMark dopadl na výbornou. Dokazuje to získáníí nejvyššího bodového hodnocení (neuvěřitelných 89 bodů!), kterému se zatím nevyrovná žádný jiný konkurenční smartphone. Ani Samsung Galaxy S7, ani HTC 10.

Technické specifikace Google Pixel a Pixel XL

  • 5 palcový a nebo 5,5 palcový AMOLED displej, Full HD a nebo Quad HD rozlišení
  • Snapdragon 821
  • 4 GB RAM
  • 32 a nebo 128 GB úložiště, microSD slot
  • 12 MPx zadní fotoaparát (1/2.3" senzor, f/2.0, 1.55 µm pixelu)
  • 8 MPx přední fotoaparát (1/2.3" senzor, f/2.0, 1.4 µm pixelu)
  • biometrický senzor na otisk
  • 2 770 a nebo 3450 mAh baterie
  • Android 7.1 Nougat
Google představil nový smartphone Pixel, který nabízí elegantní tělo z kovu, špičkové foťáky a čistý Android
Zdroj: www.gsmarena.com

Smartphony přijdou na pulty obchodů se systémem Android Nougat v čerstvé verzi 7.1, kde proběhla hlubší integrace vylepšeného virtuálního asistenta Googlu, využívajícího prvky strojového učení, s operačním systémem. Ten nám zjednoduší ovládání, poskytne užitečné informace a pokud náhodou potřebujeme zarezervovat místo v dobré restauraci, tak hravě zvládne i to.

Na výběr bude ze tří barevných provedení. Zákazníci se proto mohou rozhodnout mezi černým, bílým a modrým Pixelem, který je zároveň limitovanou edicí. Stejně tak dostanou na výběr ze dvou velikostí interního úložiště, čili buď 32 nebo rovnou 128 GB kapacitu. Prodej odstartuje od 20. října, avšak pouze ve vybraných zemích. Další přijdou na řadu trošku později. Cenovka se bude pohybovat kolem 17 500 Kč.

Domů
Sdílet
Diskuse