Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2016 18:46
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Heath Ledger proměnil apartmán, kde studoval Jokera i zemřel, na místo posedlé komiksovou postavou

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Joker se Ledgerovi bezpochyby dostal pod kůži.

Úřady zveřejnily nové informace ohledně tragického úmrtí Heatha Ledgara. Ten se na měsíc zavřel do hotelového pokoje a psal si zápisník o Jokerových smutných myšlenkách a různých smutných příbězích. Diář později skončil v rukou jeho otce, který dovolil veřejnosti nahlédnout do něj (fotky níže). Je veřejně známo, že postava Jokera se Heathovi dostala až příliš hluboko pod kůži a herci tak způsobila nemalé útrapy. Užívání drog vedlo k depresím, úzkosti a později k sebevraždě. Heath tvrdil, že díky roli spával sotva dvě hodiny denně. Za bravurní výkon mu byla posmrtně udělena Cena Akademie. Svou mistrovskou práci bohužel na plátně neviděl. Byl to nejmladší herec (28 let), který ztvárnil Jokera.

Heath Ledger proměnil apartmán, kde studoval Jokera i zemřel, na místo posedlé komiksovou postavou
Zdroj: moviepilot.com

Víme tedy, že si vedl zápisník, po novém jsme se však dozvěděli i to, že Heath celý pokoj proměnil na jakousi svatyni postavě, jíž zasvětil dlouhé měsíce svého života, která ho proslavila nejvíce. Nakonec, byl v ní zavřený celý měsíc a potápěl se do charakteru Jokera, což se na něm i trochu odrazilo. Oscar za jeho nepřekonatelný výkon je zároveň jediným komiksovým Oscarem v hlavních kategoriích. Aby se k šílenci Heath přiblížil ještě více, v celém pokoji měl jeho umělé postavy, drobné sochy, množství komiksů (což však není nic netradičního) a šel tak daleko, že studoval a ohýbal i svůj hlas. Chtěl znít úplně jinak než jeho předchůdci Cesar Romero a Jack Nicholson. Nahrával si tak monology a pracoval s hlasem, dokud s ním nebyl spokojen. Mnozí jistě víte, že Jokerův make-up je také Heathovo dílo. Když se kolegům na place poprvé ukázal jako Joker, mnohé to vyděsilo (bez přehánění). Oficiálně byla jeho smrt nehodou, mnozí však věří, že se rozhodl vzít si život. Pravdu se už nikdy nedozvíme. Navždy si ho však budeme pamatovat z mnoha kvalitních filmů, ale zejména jako nezapomenutelného Jokera v jednom z nejlepších filmů 21. století.

Heath Ledger proměnil apartmán, kde studoval Jokera i zemřel, na místo posedlé komiksovou postavou
Zdroj: moviepilot.com

Domů
Sdílet
Diskuse