Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2016 16:23
Čas čtení 0:00
johnnybravo

V Myanmaru spadl z oblohy předmět, který zatím nikdo nedokáže přesně identifikovat. Mohlo by jít o typ motoru

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Z ničeho nic spadl z oblohy zvláštní objekt.

Myanmar, a konkrétně jeden z jeho obyvatel jménem Ko Maung Myo, zažili před pár dny ráno jako ze zlého snu. Ve vesničce Lone Khin spokojeně spal, když najednou zaslechl silnou explozi a vylekal se, že opět začal jakýsi válečný konflikt. Podobně reagovali i další obyvatelé vesnice, jenže pravda byla někde jinde. Nedaleko vesničky se nachází nefritový důl a přesně k němu kolem šesté hodiny ráno dopadl z oblohy náhodný objekt. Jen několik metrů od místa dopadu přitom ve stanech spalo několik horníků a kdyby to osud zařídil jinak, mohlo se klidně stát i větší neštěstí.
 
Zmíněný Ko Maung Myo zanedlouho doběhl na místo, odkud slyšel explozi a na zemi našel ležet neidentifikovatelný předmět, který mu hned začal připomínat motor letadla. Objektu se pak ujali státní odborníci a pustili se do zjišťování toho, k čemu toto technologické zařízení kdysi mohlo patřit a na co sloužilo, protože i laik jako Ko Maung Myo viděl množství kabelů a spojil si indicie dohromady. Na druhou stranu, objevily se už i názory, že nemusí jít konkrétně o motor z letadla, ale spíše o raketový motor sloužící při dopravě satelitů na naši oběžnou dráhu. Kompetentní tedy stále nedokáží říct, jak je možné, že motor jen tak dopadl do obydlené oblasti, a tak uvidíme, jakou dohru ještě tento incident bude mít.



Domů
Sdílet
Diskuse