Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. listopadu 2016 20:09
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák Daniel Michalík

Kristian Nairn alias Hodor nám prozradil, jaké bylo natáčení a s jakým Slovákem se poznal na place Game of Thrones (Rozhovor)

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Na vídeňském Comic Conu jsme měli tu čest vyzpovídat herce Kristiana Nairna známého i jako Hodora z Game of Thrones.

Během dvou dnů, v sobotu a neděli 19. až 20. listopadu 2016, se uskutečnil druhý ročník vídeňského Comic Conu, na kterém jsme nemohli chybět a rozhodně jsme toho ani nelitovali. Ještě předtím, než pro vás celou událost zrekapitulujeme, tu pro vás máme rozhovor s hvězdou Game of Thrones, hercem a DJem Kristianem Nairnen aka Hodorem. A protože vás momentálně asi nic víc nezajímá, užijte si odpovědi.

 

Pokud víme, Hodor je mezi diváky docela populární. Jak jste zareagoval, když jste poznal osud vaší postavy?

Myslím, že mi chvíli trvalo, než jsem se ztotožnil s postavou Hodora. Když jsem se dostavil na plac a poznal ostatní herce, už tehdy jsem věděl, jak ho zahraju. Podle mě je čestný, loajální a vlastně takový dobrák, jehož dětské chování mi přišlo roztomilé. To ho však rozhodně nedrželo před učiněním velkých skutků.

Kristian Nairn alias Hodor nám prozradil, jaké bylo natáčení a s jakým Slovákem se poznal na place Game of Thrones (Rozhovor)
Zdroj: HBO

Jak dlouho jste věděli o Hold the Door zvratu? Tušili něco i ostatní herci?

Zjistil jsem to pár měsíců před natáčením, když jsem obdržel telefonát zkázy od Davida a Dana (showrunneři Game of Thrones). Všichni máme přístup ke stejným scénářů, takže o tom věděli i ostatní herci. Všichni jsme velmi dobří v držení tajemství.

 

Jaké to bylo pracovat s tak vynikajícími herci a talentovanými tvůrci?

Byl to splněný sen. Když každý pracuje s vysokým standardem, vaše povolání to dělá o dost lehčí.

Které postavy jsou vaše nejoblíbenější a na druhou stranu, koho považujete za nejlepšího záporáka? Byl to Joffrey, Ramsay nebo někdo úplně odlišný?

Mám rád Brienne, Catelyn Stark, Varyse... vlastně docela dost lidí, když si to tak vezmu. A Cersei také! No a netuším, zda by někdo dokázal překonat Joffreyho totální podlost. Ramsay byl zcela odlišný, a to v dost znepokojujícím směru!

Všichni jsme si zamilovali spojitost Hodora s jeho mladším já a způsob, jakým ho tvůrci vykreslili. Jste spokojen s Hodorovou srdceryvnou smrtí, nebo byste si ji představoval jinak?

To vůbec ne. Jinak si to ani neumím představit. Velmi se mi líbila celá ta spojitost, která to udělala ještě víc emocionální.

Kristian Nairn alias Hodor nám prozradil, jaké bylo natáčení a s jakým Slovákem se poznal na place Game of Thrones (Rozhovor)
Zdroj: HBO

Game of Thrones je známé tím, že diváky velmi často šokuje. Které scény či dějové zvraty vás šokovaly nejvíc?

Myslím, že by bylo nevhodné, kdybych řekl "Hold the Door" scéna (smích). Tím pádem si vybírám Red Wedding. V ten den jsme ztratili mnoho skvělých herců.

Hodor moc nemluví. Jeho jediným slovem je vlastně jeho jméno. Jak vypadaly vaše dialogy na papíře? Měl jste ve scénáři dopsaný význam toho, o čem mluvíte, abyste do toho mohl vložit emoce a hrát se tak s hlasem?

Ano, měl jsem ve scénáři nějaké poznámky ohledně detailního významu mých replik. Většinou to však bylo vzhledem k obsahu celé scény dost jasné.

 

Který herec byl na place vaší největší oporou, respektive nejlepším přítelem?

Na place to byl Isaac (Bran), se kterým jsem strávil většinu času a určitě jsme se stali velmi blízkými. Považuji ho za svého malého bratra. Mimo natáčení to byli hlavně Daniel Portman, Gemma Whelan a Finn Jones, protože jsme si dost často povídali.

Znáte se i se Slovákem Vladem Furdíkem, který se v Game of Thrones objevil párkrát, přičemž naposledy v roli Night Kinga?

Naneštěstí jsem se s ním kvůli šílenému natáčení setkal jen jednou. Bylo to mimo natáčení.

 

Kristian Nairn alias Hodor nám prozradil, jaké bylo natáčení a s jakým Slovákem se poznal na place Game of Thrones (Rozhovor)
Zdroj: HBO

Máte ambice pokračovat v herectví, respektive, dostal jste už nějaké nabídky?

Mám štěstí, že jsem letos extrémně zaneprázdněn. Už nyní však vím, že jinak tomu nebude ani příští rok.

Poznávají vás lidé na ulici, respektive na diskotékách? Jak se k tomu po dlouhých letech stavíte?

Mám více než dva metry, to vám moc ve hře na schovávanou nepomůže, takže se s tím, že mě lidé všude poznávají, setkávám každý den. Fanoušci ze mě také udělali to, čím dnes jsem, takže jsem jim nesmírně vděčný. Pokud jsou lidé slušní a umí se chovat, vždy se s nimi rád setkám.

  

Koho byste vy osobně nejraději viděli na trůně v poslední části seriálu?

Brienne by byla úžasná královna. Westeros si podle mého názoru zaslouží někoho s alespoň špetkou cti!

Myslíte, že každý, kdo zemře na druhé straně The Wall, se stane White Walkerem? (Museli jsme to zkusit)Myslím, že záleží na tom, jak přesně zemřou.

Kristian Nairn alias Hodor nám prozradil, jaké bylo natáčení a s jakým Slovákem se poznal na place Game of Thrones (Rozhovor)
Zdroj: HBO

Víte, co se stane v příští sérii, nebo si to HBO přísně střeží? Měl jste někdy problém se scénářem, respektive s příliš přísnými bezpečnostními podmínkami ohledně spoilerů?

Ne. Naštěstí jsem nikdy nevyzradil žádný spoiler. Někdy je to ale opravdu náročné, hlavně, když z vás lidé neustále tahají nějaké informace.

Chtěli byste účinkovat v případném prequelu?

Pokud by byla moje role opodstatněná, neváhal bych.

 

Jak dlouhé bylo natáčení posledních dvou sérií ve vašem případě? Pamatujete si na nějaké zajímavé či vtipné momenty z natáčení?

Vezměme si například Hold the Door scénu. Natočit něco takového bylo nesmírně komplikované. Dohromady nám to zabralo asi dva týdny, možná dokonce více. Pracovali jsme s množstvím rekvizit, prostor a speciálních efektů. Zbožňuji, když něco podobného vidím v celé své kráse a výsledném střihu.

To bude vše. Děkujeme za váš čas a rozhovor. Do budoucna vám přejeme jen to nejlepší.

PS: Kristian Nairn byl skutečně ochotný a milý. Nešetřil úsměvem a nevypadalo to, že jen kvůli tomu, že je za to placený. Kéž by všichni herci byli ke svým fanouškům takoví náklonní.

PS2: Pokud se nestane nic neočekávaného, brzy vám přineseme i rozhovor s Billy Boydem, který v Pánu prstenů ztvárnil Pippina!

Domů
Sdílet
Diskuse