Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. listopadu 2016 16:05
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Odinstalování Facebook aplikace zlepší výdrž baterie až o 20 procent a poroste i rychlost smartphonu

TECH
Uložit Uložené

Jeden skvělý tip nejen na nižší spotřebu.

Každé používání mobilní aplikace nás stojí určité množství drahocenné energie z baterie našeho inteligentního mobilního telefonu. Konkrétní spotřeba však závisí na konkrétních nárocích softwaru. Zatímco jednomu stačí opravdu zanedbatelná část kapacity, jiný se nestydí spotřebovat až tak kolem 20 procent. Řeč tu je o oficiální aplikaci sociální sítě Facebook pro operační systém Android, která nejenže výrazně zvyšuje spotřebu, ale i snižuje rychlost smartphonu, a to o zhruba 15 procent. Zveřejněné údaje pocházejí z výsledků několika nezávislých testů, uvádí web Tech World Zone. V jejich testu nahradily Facebook aplikaci v Huawei Nexus 6P za energeticky efektivnější alternativu pod názvem Metal, přičemž oficiální Messenger zůstal i nadále zapnutý, čili synchronizoval data na pozadí jako za běžných okolností. Zvýšení rychlosti bylo cítit při spouštění každé z 15 různých Android aplikací.

Druhou možností může být používání mobilního internetového prohlížeče a webové verze modré sociální sítě, což jistě mnozí z vás již delší dobu dělají. V takovém případě jsou k dispozici dokonce i upozornění. Bez Messengeru však nebude možné nikoho kontaktovat prostřednictvím soukromé zprávy. Facebook prý o nemalém problému ví už déle, ale náprava v podobě softwarové aktualizace zatím nechodí. Uvidíme tedy, zda se dostaví někdy v blízké budoucnosti nebo si ještě nějaký ten měsíc počkáme. Podle čerstvých slov mluvčího nám nezbývá nic jiného než být trpěliví.

Domů
Sdílet
Diskuse