Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2016 19:00
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Apple pracuje na nových Apple Watch s kulatým ciferníkem, které si chce dát rovnou i patentovat

TECH
Uložit Uložené

Jiný nebude jen iPhone.

Když spatřily světlo světa první smartwatch s logem nakousnutého jablíčka, mnozí se překvapeně začali ptát, kde je vícerými neoficiálními zdroji avizované kulaté provedení konstrukce. Právě v té době totiž končila éra "hranatých" inteligentních hodinek. Na pultech se začaly objevovat nové generace s kulatým dotykovým displejem a asi žádný z gigantů tento trend neignoroval. A jak naznačují čerstvé informace z webu AppleInsider, zanedlouho nebude už ani Apple. Potvrzuje to patentová přihláška, kde je uveden nástin oblého ciferníku včetně uspořádání řádků a sloupců pixelů na zobrazování obsahu.

Apple pracuje na nových Apple Watch s kulatým ciferníkem, které si chce dát rovnou i patentovat
Zdroj: USPTO

Jak tedy můžeme vidět, kalifornský výrobce chce celou přední stranu okrouhlé konstrukce pokrýt zatím blíže neznámou zobrazovací technologií. Například takové Android hodinky Moto 360 mají ve spodní části pod displejem malou, na první pohled prázdnou plochu, kam však integrovali senzory. Vizuálně to tedy nepůsobí zrovna nejkrásněji. Nadcházející Apple Watch bych na základě dostupného patentového náčrtu po designové stránce přirovnal k asijským a vizuálně povedeným AIWATCH C5, které najdete v plné kráse na promo videu níže.

Zpět
Sdílet
Diskuse