Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. prosince 2016 10:57
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Připravte se na obrovské změny. Samsung vybaví smartphone Galaxy S8 displejem přes celou přední stranu

TECH ANDROID SAMSUNG
Uložit Uložené

Vypadá to tak, že futuristický Xiaomi MIX někoho inspiroval.

Jen před pár dny vyšlo na světlo světa, že high-end smartphone Galaxy S8 poprvé v historii modelové řady jihokorejského výrobce nenabídne tradiční domovské tlačítko ve fyzické podobě, ale jen virtuální alternativu zobrazovanou přímo na displeji, a to včetně podobného biometrického snímače. Důvod je jednoduchý. Samsung potřebuje zlepšit svou konkurenceschopnost, tak hodlá podle čerstvých informací z důvěryhodného webu Bloomberg vybavit svou další vlajkovou loď, kterou představí koncem února příští rok, zobrazovacím panelem přes celou přední stranu konstrukce. Taková změna by se tedy dala vizuálně přirovnat k nedávno odhalenému čínskému Android smartphonu Xiaomi MIX bez klasického sluchátka.
 
V novém článku na Bloomberg píší, že detaily pocházejí od blíže nespecifikovaných, ale údajně velmi dobře informovaných lidí. S největší pravděpodobností půjde o někoho z dodavatelského řetězce společnosti Samsung, čili opět někdo z Asie. Je však otázkou, jak se jeho inženýři poperou s nahrazením nebo přesunutím zbývajícího hardwaru, jako jsou například senzory, selfie foťák či sluchátko na realizaci hovorů z vrchní části zařízení. Existuje několik způsobů, proto může nastat hned několik různých situací. Xiaomi například zvolilo ultrazvukový senzor pro automatické vypínání displeje po zvednutí příchozího telefonátu, který integrovali přímo za displej bez rámečků.

Připravte se na obrovské změny. Samsung vybaví smartphone Galaxy S8 displejem přes celou přední stranu
Zdroj: www.phonearena.com
Domů
Sdílet
Diskuse