Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2016 8:22
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

The Grand Tour láme rekord za rekordem! Nově má na kontě i nejvyšší počet nelegálních stažení mezi seriály

TECH THE GRAND TOUR
Uložit Uložené

Svatá trojice je jen přibližně měsíc na obrazovkách a už nyní válcuje mediální svět.

Už samotný Top Gear trhal množství rekordů, jeho „nástupce“ The Grand Tour pod taktovkou trojice proslulých protagonistů se však za několik týdnů své existence zaryl do historie ještě více. Jako první to byla skutečnost, že úvodní scéna, kterou Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May velkolepě otevřeli prvotní sérii, se stala vůbec nejdražším úvodem v televizní historii. Následně, a to jen několik desítek hodin po jejím odvysílání, se pilotní díl stal vůbec nejúspěšnějším programem streamovací služby Amazon Prime, pod kterou tento zábavně-motoristický seriál spadá. V současnosti došlo k odvysílání již 4 epizod první série, no a přesně čtyři díly stačily k tomu, abychom měli na světě další rekord. Clarksonovo The Grand Tour se stalo nejvíce nelegálně stahovaným seriálem v historii, čímž překonalo jen za necelé 4 týdny i seriál jako Game of Thrones. Tato zpráva přichází z řad statistik společnosti Muso, která se zabývá problematikou internetového pirátství. V řeči čísel se věci mají tak, že první díl TGT má v současnosti za sebou minimálně 7,9 milionu nelegálních stažení, druhý přibližně 6,4 milionu a třetí zatím 4,6 milionu. Až 13,7 % z těchto nelegálních kopií přitom pochází z Velké Británie, což je na jednu stranu pochopitelné, protože ta je odjakživa jakousi domácí základnou nejen tří moderátorů, ale i show samotné.

Doporučeno
Dojatý Jeremy Clarkson ztratil řeč. Ve speciálním The Grand Tour pěl ódy na československé motorové unikáty Dojatý Jeremy Clarkson ztratil řeč. Ve speciálním The Grand Tour pěl ódy na československé motorové unikáty 21. června 2023 15:00

Na druhou stranu, Amazon svou streamovací službu nabízí momentálně na jeden měsíc zdarma, takže nemůže být řeč o argumentech týkajících se cenové (ne)dostupnosti. Jistým kamenem úrazu celé problematiky je však to, že Amazon Prime, respektive The Grand Tour, nebyl zprvu zdaleka dostupný po celém světě a ani u nás se nedaly první epizody sledovat „oficiálně“ online. Z výše zmíněných statistik přitom vyplývá, že jen „díky“ Britům přišel Amazon o přibližně 4 miliony dolarů! Nemluvě o tom, že je množství online stránek (včetně nejmenované české), kde se železnou pravidelností najdeme jen několik hodin po jejich odvysílání jednotlivé epizody volně dostupné ke zhlédnutí bez nutnosti stahování, čímž se sice počet nelegálních stažení nezvyšuje, ale i tak jde v konečném důsledku o ušlý zisk službě Amazon. Chris Elkins, šéf společnosti Muso, hovoří o obrovský číslech, které jsou těžko měřitelné, ale zároveň dodává, že se tomu ani nediví. Jednak jde o neskutečně žádanou show s obrovským hypem, přičemž vzhledem k množství způsobů, jak se k epizodám dostat skutečně snadno a zdarma, možnost ilegality volí obrovská masa lidí. Jak zareaguje Amazon, a zda vůbec, je sporné, protože samotná streamovací služba hlásí v počtu registrovaných předplatitelů za uplynulé týdny meziroční nárůst o 43 %, což je jinými slovy až o 19 milionů uživatelů více!

The Grand Tour láme rekord za rekordem! Nově má na kontě i nejvyšší počet nelegálních stažení mezi seriály
Zdroj: www.youtube.com
The Grand Tour láme rekord za rekordem! Nově má na kontě i nejvyšší počet nelegálních stažení mezi seriály
Zdroj: www.youtube.com
Domů
Sdílet
Diskuse