Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2016 11:51
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Legendární Super Mario je konečně v App Store! Novinka od Nintenda přináší porci zábavy a tradiční atmosféru

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Nudíš se? Zkus povedenou skákačku Super Mario Run.

Poslední roky zaplnily internet spekulace, podle nichž měl japonský průkopník herního průmyslu připravovat mobilní verzi některého z jeho populárních titulů. Spekulovalo se snad o všem možném, a to od Zeldy až po italského instalatéra. Jak však běžel čas, o mobilních hrách od Nintenda bylo čím dál tím větší ticho. Ledovce se pohnuly až v září, kdy designér Shigeru Miyamoto ze společnosti ukázal před očima veřejnosti něco, na co mnozí z nás tak trpělivě čekali. Představení dlouho očekávaného titulu Super Mario Run přímo na tiskové konferenci Apple doprovázel obrovský potlesk přítomných technologických žurnalistů a protože je od těchto dnů exkluzivně přístupný pro softwarovou platformu iOS (zatím jen pro specifické země), výběr místa a času odhalení novinky dává smysl.

Super Mario Run je v podstatě obyčejná arkádovka, kde má hráč za úkol ovládat Maria, sbírat mince a dostat ho až k jeho lásce, princezně Peach, kterou unesl a zajal instalatérův odvěký nepřítel Bowser, jakýsi mutant mezi želvou a drakem. Samotný příběh se drží zažitých tradic - Mario musí s naší pomocí přeskákat několik desítek levelů v šesti různých světech, kde mu bude v cestě stát pořádná hromádka statických či dynamických překážek. Pohyb vpřed začne automaticky hned po spuštění hry a zmíněný výskok zase zrealizujeme pouhým dotykem displeje, což znamená, že ovládání disponuje opravdu intuitivními prvky. Super Mario Run najdeš v App Store zdarma, ale pokud chceš víc obsahu včetně všech tří herních režimů (ano, i multiplayer!), musíš obětovat necelých 10 eur. Stejně tak je třeba počítat s potřebou neustálého připojení k internetu, protože si v opačném případě nikdo nezahraje.

Legendární Super Mario je konečně v App Store! Novinka od Nintenda přináší porci zábavy a tradiční atmosféru
Zdroj: www.phonearena.com
Domů
Sdílet
Diskuse