Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2016 12:18
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Dodávka Pepsi v sobě skrývala 17 kil kokainu za 22 milionů korun. Britští celníci ho objevili v bulharském kamionu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jak nepašovat kokain do Spojeného království.

Britským celníkům se před pár dny podařil parádní úlovek. Při rutinní kontrole kamionu příchozího z trajektu z Holandska se jim podařilo po krátkém zkoumání narazit nejen na stovky plechovek Pepsi, ale mnohem zajímavější zboží bylo ukryto hluboko pod nimi. Celníci v kamionu objevili až 17 kilogramů kokainu a jeho řidič zřejmě měl co vysvětlovat, protože za pašování drogy jako kokain mu hrozí dlouholetý trest odnětí svobody, i když byl po prvotním zadržení propuštěn na kauci. Podle zveřejněných informací měl kamion pocházet z Bulharska a dosud se veřejnost nedozvěděla, odkud dodávka kokainu pocházela a kam přesně měla směřovat, ale s jistotou mohli celníci říci, že veškerý kokain by skončil v britských ulicích, kde se ho v posledních měsících nachází hromada. 

Převážený kokain měl mít hodnotu přibližně 22 milionů korun (700 000 liber) a vyjádření britských celníků hovoří také o tom, že šlo o jednu z nejúspěšnějších protidrogových akcí za poslední dobu. Ukrýt drogu za miliony korun pod pár plechovek Pepsi se tedy pro pašeráky neukázalo být tím správným návodem na to, jak ji do Spojeného království dostat, ale je docela možné, že tento zadržený kamion byl jen jedním z mnoha.

Domů
Sdílet
Diskuse