Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2016 21:36
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Muž, díky kterému bylo naše dětství kouzelné. Vynálezce Kinder vajíček William Salice zemřel, jeho nápad si zamilovaly miliony dětí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

William Salice zemřel jako 83letý v italském Turíně.

Snad každý z nás v dětství, pokud to tak náhodou není i dodnes, miloval Kinder vajíčka. Někdo pro originální a lahodnou chuť, jiný zas díky vzrušujícímu překvapení, které se skrývalo za čokoládovou skořápkou. Jak již z názvu plyne, Kinder vajíčko patří do kolekce sladkostí Kinder, kterou zase vlastní Ferrero. No a velmi blízkým spolupracovníkem zakladatele pochutinového gigantu byl právě William Salice, muž, který nám svým nápadem udělal dětství kouzelnější. Nápad čokoládových vajíček zhmotnil v roce 1974, kdy se první Kinder Surprise! dostaly na trh. Vše pod sloganem Slavte Velikonoce každý den! Mimochodem, jejich příběh nebyl vůbec jednoduchý. Hned od začátku musela společnost čelit mediálnímu skandálu poté, co se kvůli hračce udusilo tříleté dítě. Dnes jsou vajíčka zakázána například v USA, kde se podle zákona nemohou v jídle nacházet nejedlé předměty. William pracoval pro Ferrero 47 let a svými nápady přispěl k legendárním produktům jako Nutella, Ferrero Rocher nebo Kinder mléčné řezy. Narodil se v Turíně v roce 1933 a výpověď z Ferrera podal před devíti lety. O tom, jak si byl se zakladateli blízký, svědčí i tučné odstupné 400 000 €. V rodném Turíně i jako 83letý zemřel.


 


Domů
Sdílet
Diskuse