Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2017 14:24
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

1050koňový Faraday Future FF 91 versus celý svět. Elektrická novinka je opravdu rychlejší než nejvýkonnější Tesla!

TECH
Uložit Uložené

Elektrický crossover se ukazuje na nových videích.

Před pár dny jsme vás informovali o dalším významném přírůstku do říše výhradně elektrických vozidel. Americká společnost Faraday Future se pochlubila svým novým počinem, tedy elektromobilem FF 91. Crossover futuristických křivek si je již nyní možné rezervovat, a to formou zálohy ve výši 5 000 dolarů, předobjednávku je ale možné provést i bez této úhrady. V každém případě, co do činění máme s úplně novým elektromobilem, jehož sériová produkce je naplánována na příští rok. Jeho podstatou je dvojice osobitých elektromotorů, přičemž každý z nich slouží k pohonu jiné nápravy. Kombinovaný výkon zbrusu nová firma uvádí na úrovni obrovských 772 kW / 1050 koní a až 1800 N.m, to ale nejsou ta nejvíce fascinující čísla. Výrobci deklarují, že produkční model FF 91 dokáže vystřelit z 0 na 96,6 km/h jen za 2,39 sekundy! To je parametr, který doslova drtí prakticky veškerý sériový automobilový svět. Hned po uvedení novinky se tedy objevilo několik názorů zpochybňujícího charakteru, teď je ale opravdu jedinou možností věřit v to, co automobilka slibuje.
 
Nyní jí přitom do karet hrají nová videa. Jejich relevantnost samozřejmě není podložena, jelikož se jedná spíše o propagační materiál než něco, z čeho by se dalo směrodatně změřit zmíněnou akceleraci, neexistuje ale důvod, proč bychom údajům věřit neměli. Faraday Future naznačuje, jak na sprintu poráží vozy jako je Ferrari 488 GTB, Bentley Bentaygu či Teslu Model X a S ve vrcholných verzích P100D. Kromě toho se na sociálních sítích objevila další videa, na kterých technik přibližuje přítomnou techniku, jakou je například natáčení i zadních kol. Je znát, že interiér ještě není ve finální podobě, zřejmé ale je, že máme co do činění s další elektrickou automobilkou, která to myslí opravdu vážně. Navíc, Faraday Future už po pár dnech hlásí celkem 64 tisíc předobjednávek, nebo lépe řečeno rezervaci. Pro úplnost, novinka v duchu metodiky NEDC dokáže absolvovat na jedno nabití až 700 km, přičemž její cenové relace se budou pohybovat na úrovni od 150 do 200 tisíc dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse