Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2017 10:46
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Hybridní konzole Nintendo Switch má 6,2palcový HD dotykový displej. Jaká je cena a kdy dorazí do obchodů?

TECH
Uložit Uložené

Čerstvé detaily o inovativní novince z Japonska.

I když oficiální představení dalšího počinu od špičky herního průmyslu proběhlo ještě v říjnu loňského roku, poměrně hodně důležitých informací zůstalo i nadále záhadou. Nintendo tehdy pouze ukázalo a vysvětlilo princip fungování unikátního hybridního provedení, takže jsme až do těchto dnů neznali kompletní technické specifikace, cenovku a ani konkrétní datum dostupnosti. Vše se změnilo jen před několika hodinami na mediální akci v Tokiu, kde výrobce netradiční konzole odhalil chybějící detaily, a to včetně kompatibilních her, které s novinkou přijdou na pulty obchodů. Co všechno tedy víme a jaké zajímavé herní tituly si na ní zahrajeme?

Hardwarová výbava Switch sestává ze 6,2palcového zobrazovacího panelu se šetrným HD rozlišením. Pokud však použijeme dokovací stanici, tak ta po připojení televize nebo monitoru poskytne Full HD výstup a také dvojnásobně vyšší grafický výkon. Samotná výdrž na jedno nabití záleží od zátěže hardwaru. Výrobce tvrdí, že plná baterie dokáže poskytnout šťávu na dva a půl až šest a půlhodinové hraní. Výdrž samostatných ovladačů Joy-Con stále neznáme. Pro ukládání dat poslouží 32 GB interní úložiště, které lze rozšířit zasunutím microSD karty.

Hybridní konzole Nintendo Switch má 6,2palcový HD dotykový displej. Jaká je cena a kdy dorazí do obchodů?
Zdroj: Nintendo

Konzole Nintendo Switch se začne prodávat od 3. března 2017 za částku kolem 300 dolarů, přičemž po oficiálním spuštění prodeje bude k dispozici, kromě dalších tří (1-2-Switch, Skylanders Imaginators a Just Dance 2017), i dlouho očekávaný kousek Legend of Zelda: Breath of the Wild. Stejně tak padla zmínka o absenci softwaru na uzamykání regionů, takže je úplně jedno, kde si hybridní konzoli pořídíme nebo kde ji momentálně používáme. Na výběr dostaneme ze dvou vizuálně odlišných konfigurací. Jedna nabídne šedý ovladač a ta druhá zase červeno-modrý. Nintendo ale zatím neprozradilo, jaké tituly k jednotlivým verzím konzole přibalí, tvrdí web Polygon. V průběhu roku bychom se měli dočkat i her jako Super Mario Odyssey, Xenoblade Chronicles 2, Skyrim, Fire Emblem Warriors nebo Splatoon 2.

Domů
Sdílet
Diskuse