Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. ledna 2017 16:47
Čas čtení 0:00
Jakub S.

Shia LaBeouf byl v New Yorku zatčen pro podezření z napadení

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Americký herec byl zatčen přímo na místě svého nejnovějšího projektu.

Shia LaBeouf byl v brzkých ranních hodinách zatčen pro údajné „škrábání na tváři a strkání“ do 25letého muže před muzeem v New Yorku, kde známý herec protestoval proti nástupu Donalda J. Trumpa do funkce prezidenta Spojených států. Mluvčí oddělení policie New Yorku upřesnil, že LaBeouf měl popadnout zmíněného muže za šálu, způsobujíc škrábanec na jeho tváři a následně ho shodil na zem. Přivolaní příslušníci policie Shiu zatkli před jednou hodinou ráno místního času pro podezření z přestupku napadení. Údajná oběť si nevyžádala ošetření a na místě incidentu setrvala i po příchodu policie.

Incident se stal přímo na místě hercova nového performance art projektu – livestreamu, který má být vysílán nepřetržitě během následujících 4 let s názvem He Will Not Divide Us. Kamera umístěná před muzeem v největším americkém městě má poskytovat prostor komukoliv vyjádřit svou solidaritu vyslovením mantry „he will not divide us“. Projekt odstartoval v den inaugurace 45. prezidenta USA Donalda Trumpa a je protestem proti jeho politice polarizující celé Spojené státy. Předpokládá se, že muž, kterého LaBeouf údajně strčil, je stejným člověkem, který krátce před tím přímo do kamery živého streamu odkazoval na slogan knihy amerického neonacisty Davida Lanea. Tento slogan hovoří o nadřazenosti bílé rasy. Identita údajné oběti však zatím oficiálně potvrzena nebyla.

 LaBeouf sám tvrdí, že jeho projekt není anti-trumpovský jako spíše proti rozdělování a nesolidaritě lidí.

Shia LaBeouf byl v New Yorku zatčen pro podezření z napadení
Zdroj: irishnews.com
Shia LaBeouf byl v New Yorku zatčen pro podezření z napadení
Zdroj: consequenceofsound.com
Domů
Sdílet
Diskuse