Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. února 2017 17:02
Čas čtení 0:00
Barbora Bláhová

Nicole Bass: zemřela žena, která byla tak trochu mužem

Uložit Uložené

Svět wrestlingu truchlí. Přišel o ženu, která tomuto sportu přinesla slávu a věhlas. Seznamte se s Nicole Bass, wrestlerkou, která nás opustila v pouhých 52 letech.

Nicole Bass byla významnou kulturistkou, jejíž sláva dosáhla vrcholu především v 90. letech. 189 cm měřící Nicole byla se svými svaly doslova a do písmene kráčející skálou. Dojem skutečné zápasnice, umocňoval její mužný hlas. Nicole se velmi proslavila díky účinkování v pořadu Howard Stern Show, kde byla opakovaným hostem. Vzhledem k její vskutku nepřehlédnutelné vizáži bylo jasné, že si jí dříve nebo později někdo ze showbyznysu musí všimnout.

 


Kromě vystupování v televizi se Nicole nějaký čas živila v ECW (Extreme Championship Wrestling) jakožto bodyguard. Byla osobním strážcem Justina Credibleho, jiného profesionálního wrestlera. Už jen fakt, že jste wrestler světového formátu a bodyguarda vám dělá „holka“, dokazuje, že v případě Nicole lze jen stěží hovořit o něžném pohlaví.

I přesto, že drobek Nicole tuto práci jejími slovy zbožňovala, po několika měsících byla za podivných okolností propuštěna. Krátce nato všechny šokovala žalobou, kterou podala proti WWF. Tedy proti americké společnosti zabývající se wrestlingem, která je svého druhu největší na světě. Nicole Bass požadovala po společnosti úctyhodných 120 milionů dolarů s tím, že byla sexuálně zneužita jiným wrestlerem (proboha, jak?!) cestou na sportovní událost v Anglii. Navíc vznesla protest, že společnost diskriminuje ženy (tedy i ji, pro nejasnosti), a to především v otázce financí. Soudní proces trval tři dny a nakonec rozhodl ve prospěch WWF.

Těžko říct, zda za její postupný úpadek mohla vyhaslá kariéra, nicméně od prohry v soudním procesu to šlo s tímto živoucím Hulkem v sukni z kopce. Několikrát byla zadržena za krádež či výtržnictví na veřejnosti. Jednou se dokonce pokusila bez zaplacení ujet z obchodního centra s nákupním vozíkem napěchovaným zbožím za 1 500 dolarů. K její smůle si jejího dva metry vysokého a metr a půl širokého těla všimla ochranka, která rychle zakročila zavolala posily.

Nicole Bass tento svět opustila předčasně před několika dny. 13. února o jejím úmrtí informovala na sociálních sítí její dlouholetá přítelkyně Christine Marrone. Nicole se údajně udělalo zle již několik dní před hospitalizací, nicméně její stav nebyl natolik závažný, aby vyhledala lékařskou pomoc. Když po několika dnech přijela do nemocnice, již se jí nedokázalo pomoci. Christine Marrone v zájmu zachování soukromí této wrestlingové star mlčí o příčinách úmrtí, nicméně svět médií má o dané příčině jasno. Jednalo se prý o srdeční selhání.

Domů
Sdílet
Diskuse