Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. března 2017 11:59
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Switch a nová Zelda nepřestávají překvapovat. Jde o nejrychleji prodávanou konzoli od Nintenda

TECH
Uložit Uložené

Japonský průkopník z herního průmyslu má důvod k oslavě.

O tom, že z hybridní novinky Nintendo Switch bude jednoho dne obrovský hit, bylo víceméně jasno už po oficiálním představení, které proběhlo ještě začátkem ledna. Kombinace vlastní baterie a vlastního displeje nabízí jedinečnou příležitost hrát téměř kdekoliv, takže pokud k tomu přidáme i rozsáhlý či do detailu propracovaný svět nového exkluzivního titulu The Legend of Zelda: The Breath of The Wild, vznikne z toho téměř dokonalý recept na úspěch. A přesně to se za uplynulý víkend po oficiálním spuštění prodeje déle očekávané konzole stalo.

Switch a nová Zelda nepřestávají překvapovat. Jde o nejrychleji prodávanou konzoli od Nintenda
Zdroj: Nintendo

Switch a Zelda, jejíž vývoj začal jako 8bitový prototyp, sklízejí úspěch za úspěchem. Po pozitivních recenzích předních tech webů jsou pulty některých obchodů ve Spojených státech amerických, a nejen v těch, doslova vybrakované. Není tedy asi ani žádným překvapením, že se jedná o nejrychleji prodávanou herní konzoli z dílny ostříleného japonského výrobce. Ani jeden jeho model dosud nedokázal za dva dny prodat tolik kusů jako Nintendo Switch.

Informace pocházejí přímo od jednoho z redaktorů amerického plátku New York Times, který je jen nedávno zveřejnil na Twitteru. A protože Nick Wingfield dělal rozhovor s prezidentem Nintendo America, tak je snad každému jasné, že nejde jen o nějaké dohady nebo spekulace z internetu. Nick také prozradil, že prodeje jdou i nové Zeldě, přičemž legendární RPG hru v obnoveném kabátě s novými herními prvky zároveň označil za „nejlépe prodávaný samostatný launch titul“ v historii Nintenda. Slovíčkem samostatný měl samozřejmě na mysli ty hry, které nejsou součástí základního balení žádné konzole.

Recenze odborníků rozhodly

Za tak vysokým zájmem však nestojí pouze netradiční hybridní provedení konzole, ale i pozitivní názory specialistů na herní průmysl, což znamená, že si výrobce dal záležet i na kvalitě hardwaru. Někteří z nich dokonce označili The Breath of The Wild za jednu z nejlepších konzolových her, s jakými se za posledních pár let měli příležitost setkat. Weby jako nintendolife.com, ign.com nebo gamespot.com jí bez jakýchkoliv komplikací daly plný počet bodů a jak můžeme vidět níže, nejsou jediné, kterým se tento povedený titul líbil.

Domů
Sdílet
Diskuse