Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2017 17:06
Čas čtení 0:00
Valéria Frázová

Pravidelně se seznamuješ s muži, kteří jsou těsně po rozchodu? Tento fakt vypovídá více o tobě než o nich

Uložit Uložené

Jsi pro může jen odrazovým můstkem?

Jak byste reagovaly na situaci, kdyby vás ve městě oslovil sympatický chlap s prosbou o kontakt? V dnešní době Tinder inženýrů se taková snaha rozhodně cení. Sebevědomý chlap, který sebere odvahu a udělá první krok osobně, místo toho, aby nás vystalkoval na Instragramu, zní jako slogan Lidlu – správná volba. O to smutnější bývá zjištění, když se na nás po schválení žádosti na Facebooku vyřítí gigantická cover photo, kde náš milý odvážlivec vroucně svírá svou přítelkyni.

Údajně bývalou. Už měsíc. Tento a podobné scénáře se za období posledního roku neustále opakovaly, což mě donutilo zamyslet se nad otázkou: Proč máme my, ženy, takový fantastický talent vyhledávat muže, kteří jsou po rozchodu? A je úplně jedno, jestli jsou single měsíc, nebo pololetí. Periodicky se ocitáme v roli smuteční vrby, abychom poskytly ramínko na vyplakání nevyléčeným mužům, kteří aktuálně vlastně ani nehledají vážnou známost.

Jsme po ruce přesně v době, kdy náš „pasažér“ sedí v pomyslném vlaku na cestě z bodu „všechny ženy jsou stejné“ do cílové destinace „připraven na vážný vztah“. Zejména soběstačné, ambiciózní, mladé ženy se najdou v situaci, kdy se chtěně či nechtěně staly mezizastávkou. Následující stanice „potřebuji rozptýlení“. Prosím nevystupujte, vlak stanicí pouze projíždí.

Je více než logické, že po rozchodu mají muži vy zvyku vyhledávat raději nezávaznou kratochvíli, než skákat ze vztahu do vztahu. Problémem však je, pokud nastane komunikační šum a navzdory naší snaze netlačit na pilu a nahnat věci do extrémů, si s potenciálním partnerem vytvoříme diametrálně odlišná očekávání. Jeden chce nezávazný sex a mít s kým jít do kina, druhý chce závazek a v hlavě už plánuje koupi bytu a psa.

Následně často přichází „vystřízlivění“ v podobě konfrontace, kdy si oba dotyční uvědomí, že tento typ „vztahu“ (pokud to tak vůbec smíme nazvat) je nanejvýš nevyhovující. A bohužel výsledkem může být právě návrat do starých kolejí – do náruče bývalé přítelkyně. Jaký to má celé důsledek? Většinou obviňování se, co jsme udělaly špatně a mohly udělat jinak. Doprovázen pocitem méněcennosti, že nejsme dost dobré. Avšak celý problém může mít kořeny docela jinde.

Pokud se ti pravidelně stává, že narážíš na někoho, kdo je těsně po rozchodu, pravděpodobně tento fakt vypovídá více o tvém psychickém rozpoložení než o stavu tvého partnera. Nezapomínej, že si přitahuješ do života přesně to, co ty sama „vysíláš“. Měla by ses tedy podívat na svou schopnost vázat se. Zápletky s muži, kteří nejsou citově dostupní, mohou obecně značit tvůj strach z vážných závazků. A i přesto, že se partnerovi líbíš a přitahuješ ho jak po fyzické, tak i po psychické stránce, jeho nedořešený předchozí vztah úzce souvisí s emocionální neschopností odpoutat se. A asi žádná z nás netouží čekat, zda se náš vyvolený z nezdařeného vztahu vyléčí.

Domů
Sdílet
Diskuse