Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2017 12:02
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Výborný burger a nádherné prostory. V Praze otevřel oblíbený bratislavský podnik svoji už druhou pobočku

KULTURA
Uložit Uložené

Regal Burger nedávno otevřel třetí pobočku a vše nasvědčuje tomu, že má potenciál vybudovat i velkou síť.

Na našem webu se čím dál pravidelněji věnujeme českým i slovenským gastro podnikům, které nás často nepřestávají překvapovat svou kvalitou, za což jsme určitě velmi rádi. Většina těch ambiciózních, nově vzniklých restaurací se snaží hned od začátku nastavit vysokou laťku a získat si srdce (i žaludek) zákazníka již při jeho první návštěvě. A přesně tak to bylo i v našem případě, kdy jsme poprvé navštívili bratislavskou pobočku Regal Burgeru ještě v dobách, kdy ji skoro nikdo neznal. Za pár měsíců se však tento projekt rozšířil do velkých rozměrů a stihl otevřít i sesterskou pobočku v Praze, konkrétně v obchodním centru na Černém Mostě.

Obě místa se časem vypracovala až na gastro součást všech turistických map a při návštěvě obou hlavních měst je prostě nemůžeš vynechat. Netrvalo dlouho a v Praze vznikla i další pobočka Regalu, tentokrát v úplném centru města, tedy konkrétně v části Smíchov, na dobře známém Andělu. Tento podnik byl oficiálně otevřen v poslední únorový den, a tak jsme ho pochopitelně ze zvědavosti museli vyzkoušet. No a výsledek byl natolik uspokojivý, že jsme se rozhodli podělit i s vámi. 

Výborný burger a nádherné prostory. V Praze otevřel oblíbený bratislavský podnik svoji už druhou pobočku
Zdroj: vik/refresher

Když mi někdo řekne, že je něco na Andělu, tak jsem si vždy téměř jistý, že se budu muset ještě chvilku projít, protože ta nejfrekventovanější a nejatraktivnější lokalita Prahy 5 je pro nováčky se zájmem o pronájem téměř nedostupná. I proto mě velmi mile překvapilo, že si nový Regal Burger dokázal najít místo přímo naproti východu z metra, resp. hned při tramvajové zastávce, a tak je téměř nepřehlédnutelný. I když v současnosti probíhají v budově, kde sídlí, jisté rekonstrukce a svíticí tabuli s nápisem není úplně vidět. Nevadí, ulice Nádražní s popisným číslem 61 je naštěstí jen jedna.

Po vstupu do restaurace jsem byl mile překvapen samotným interiérem, kde bylo ihned cítit vliv profesionálů. A nemýlil jsem se. Po minutce googlení při čekání na burger jsem zjistil, že si tento prostor vzali na starost kluci ze známého pražského architektonického studia. Čisté linie podtrhující krásný a prosvětlený prostor určitě hodnotíme kladně, ale samozřejmě pro nás byla nejdůležitější chuť jídla. I přesto, že jsem podnik navštívil v možná trochu netradičním čase, přibližně v 16:00, kdy je už poměrně pozdě na oběd a ještě brzy na večeři, andělský Regal Burger neoplýval prázdnotou.

Výborný burger a nádherné prostory. V Praze otevřel oblíbený bratislavský podnik svoji už druhou pobočku
Zdroj: vik/refresher

 

Náročný byl i samotný výběr burgeru, ale nechal jsem si poradit usměvavým personálem a dal jsem si Juicy Lucy, který je znám také pod přezdívkou Chef. Samozřejmě nemohly chybět domácí bramborové hranolky a limonáda. Pravděpodobně jste se již setkali s konceptem otevřené kuchyně, kdy máte možnost vidět každý krok přípravy vašeho jídla a přesně tak je tomu i v tomto případě. Mezitím, co jsem čekal a jedním očkem sledoval svůj burger, jsem samozřejmě trošku nenápadně vyzpovídal zmíněný ochotný personál, který mi prozradil něco více o původu surovin, z čehož jsem byl velmi mile překvapen, ale i tak jsem chtěl vsadit hlavně na své chuťové buňky. Po méně než deseti minutách jsem se konečně dočkal. Výsledkem byla vláčná houska, přesně taková, jak ji máme všichni rádi, pořádná dávka bio hovězího, čerstvá zeleninka, křupavá slanina a štědrá porce čedaru.

Po náročném boji se skutečně velkým burgerem jsem chvilku litoval, že jsem si dal i hranolky, ale jen do momentu, co jsem je neochutnal. Z Regal Burgeru jsem odcházel více než spokojený a snad jediné, co bych vytkl je, že tento týden se ještě nedá platit kartou. Ale podle obsluhy je to otázka pár dní, což mám v plánu ještě zkontrolovat a vyzkoušet i vegetariánskou verzi s bezlepkovou houskou, které jsou určitě velkým lákadlem nabídky.

Výborný burger a nádherné prostory. V Praze otevřel oblíbený bratislavský podnik svoji už druhou pobočku
Zdroj: vik/refresher
Domů
Sdílet
Diskuse