Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2017 15:08
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Messenger dostal umělou inteligenci. Nový asistent M nás pozná a pak nám zpříjemní chatování

TECH
Uložit Uložené

Facebook modernizuje své aplikace.

Rok 2017 bude charakteristický ve více směrech, ale jedním z těch nejdůležitějších bude právě umělá inteligence, která svými nepopsatelně velkými možnostmi opět trošku ulehčí naše každodenní životy. Mnohé špičky z technologické sféry proto urputně zápasí v jejím vývoji a výjimkou není ani Facebook v čele s Markem Zuckerbergem.
 
Messenger, jedna z důležitých aplikací největší sociální sítě na světě právě dostala něco, co můžeme bez obav označit za inteligentního virtuálního asistenta. Jmenuje se M a jeho schopnosti mají za úkol zpříjemnit používání aplikace, čehož docílí tím, že nám bude během chatování s kámošem navrhovat určitou funkcionalitu, například sdílení polohy.

Doporučení provede na základě toho, o čem si právě píšeme, takže pokud se zeptáme na aktuální polohu, M mu v té chvíli zmíněnou funkci navrhne sám od sebe. A platí to i o nálepkách či objednávání osobního odvozu prostřednictvím služby Uber. Čím více budeme s asistentem v aplikaci Messenger trávit čas, tím více nás pozná a tím více budou doporučení přesnější, což je v podstatě princip takzvaného strojového učení.
 
Asistenta M si však zatím užijí pouze obyvatelé Spojených států amerických. Později by měly přijít na řadu i další strategické spotřebitelské trhy, momentálně ale neznáme žádné bližší informace.

Domů
Sdílet
Diskuse