Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. dubna 2017 20:31
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Tesla pracuje na rychlé nabíječce pro auta bez řidičů. Hi-tech patent odhalil i externí chlazení

TECH
Uložit Uložené

Moderní automobilka z USA kuje velké plány.

Pomalu ale jistě se dostáváme do bodu, kdy nás za volanty začnou nahrazovat inteligentní počítače. A aby byla do té doby přizpůsobena i samotná infrastruktura, bez které by to prostě nešlo, inženýři z Tesly nenechávají nic náhodě, o čemž svědčí i nedávno publikovaný patent související se způsobem nabíjení baterií v autonomních elektromobilech.
 
Web Electrek ho už dokonce stihl dopodrobna zanalyzovat a díky tomu zjistil hned několik docela zajímavých věcí.

Jelikož současné nabíjecí stanice jsou uzpůsobeny pouze pro lidi s rukama a nohama, stroje kvůli fyzickému handicapu zatím zůstávají v obrovské nevýhodě. Zanedlouho z toho však může být historie, protože jak odhalil zmíněný patent, Tesla v čele s Elonem Muskem vyvíjí technologii, díky které autonomní elektromobily již nebudou při připojování kabelu od nabíječky potřebovat naši asistenci. Jak toho ale chtějí dosáhnout?
 
Novou nabíječku umístí přímo do země, kam elektromobil pouze zaparkuje a přes Bluetooth pak vyšle signál, který jí dá povel, aby začala s doplňováním šťávy. Sice mluvíme o drátovém způsobu, nevylučuje se však, že v blízké budoucnosti přejdou na modernější provedení, čili bezdrátové. Přes fyzický kontakt totiž mohou zajistit vyšší efektivitu, ale jak půjdou technologie dopředu, tyto rozdíly postupem času úplně zaniknou. A abychom nezapomněli, zmínka padla i o externím chlazení, které by mělo sloužit k umožnění zrychlení samotného nabíjecího procesu.

Tesla pracuje na rychlé nabíječce pro auta bez řidičů. Hi-tech patent odhalil i externí chlazení
Zdroj: electrek.co
Domů
Sdílet
Diskuse