Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2017 21:03
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Zařízení, které promění smartphone na osobní počítač. Jak funguje Galaxy S8 s dokovací stanicí DeX?

TECH SAMSUNG
Uložit Uložené

Ovládání je opravdu intuitivní.

Kromě představení nejnovější generace oblíbené vlajkové lodi od společnosti Samsung spatřilo světlo světa i bohaté množství originálního příslušenství, kde nechybělo ani něco, čemu výrobce říká DeX. Toto malé zařízení nese podobu elegantní dokovací stanice pro jednu z verzí Galaxy S8, která ho nejen nabíjí, ale zároveň i zrcadlí jeho obraz z malého displeje na velký, čili na obrazovku připojeného externího monitoru. Jak zde však celé funguje přímo v praxi?
 
Díky praktickému testu tech YouTubera Tima Schofielda víme, že vše probíhá přesně tak, jak si mnozí z nás představovali - intuitivně. Na začátku se pomocí kabelů nebo bezdrátových technologií se připojí nezbytné příslušenství, jako je například bezdrátová klávesnice, a pak uděláme totéž se smartphonem, který fyzicky připojíme a zároveň položíme na dokovací stanici.
 
Když ho DeX zaregistruje, automaticky nabídne aktivaci speciálního desktop režimu, prostřednictvím čehož přizpůsobí uživatelské prostředí operačního systému Android na takové prostředí, které vám bude připomínat prostředí Windowsu. Součástí dokovacího systému jsou i optimalizované aplikace včetně kancelářského balíčku od Microsoftu či další známé softwarové kousky umožňující zvýšení naší produktivity. A jak víme už déle, časem přibudou i další. Více detailů najdeš na videu níže.

Domů
Sdílet
Diskuse