Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2017 18:23
Čas čtení 0:00
johnnybravo

30 gramů marihuany měsíčně zdarma. Němci potřebují vědecká data o této zelené rostlině, a tak lidem nabízejí zajímavou spolupráci

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Kdo by nechtěl každý měsíc marihuanu zdarma?

Německo legalizovalo marihuanu pro lékařské účely teprve začátkem tohoto roku, ale místní obyvatelé volali po podobném kroku již před několika lety. Účinky marihuany u vážně nemocných lidí se již při několika diagnózách potvrdily a osvědčily, avšak věda stále nemá dostatek informací o dlouhodobém užívání marihuany na větším vzorku pozorovaných lidí. Po legalizaci medicínské marihuany se proto německá iniciativa Research Initiative on Cannabis Consumption rozhodla uspořádat rozsáhlý výzkum, kterého by se mohlo zúčastnit až 25 tisíc lidí.
 
Vše záleží na tom, jak rozhodnou německé úřady, protože studie by vyžadovala několik legislativních výjimek, protože až 25 tisíc lidí by mělo každý měsíc nárok na 30 gramů medicínské marihuany přímo z lékáren, což by potenciálně mohlo vytvořit několik problémů a tím nejhorším by mohlo být zneužívání celé studie a nerespektování jejích pravidel. Cílem studie je přitom zjistit a zanalyzovat to, jaké účinky bude mít marihuana na osoby, které ji užívající hned několik let, avšak do studie se nemůže přihlásit jen tak někdo. Vyloučení jsou samozřejmě lidé pod 18 let, ale i lidé, kteří marihuanu ještě nekouřili a lidé, u kterých hrozí psychické problémy či případný vznik závislosti. Marihuana je v Německu stále nejpopulárnější drogou a pokud úřady studii schválí, pak bude na výzkumných pracovnících, aby co nejrychleji našli a vybrali dalších 23 tisíc účastníků, protože dva tisíce lidí už mají přihlášených.

Doporučeno
Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) 25. července 2023 6:00


Domů
Sdílet
Diskuse