Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2017 12:02
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Autorka Harryho Pottera se omluvila za Snapeovu smrt. Ve světě magie je však potřeba obětí i navzdory pláči čtenářů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Smrt Severuse Snapea mnohými otřásla. J. K. Rowlingová se za ni nyní omlouvá.

Pokud tvoříš majestátní, obsahově rozsáhlé a několik dílů dlouhé knižní ságy, potřebuješ mít pořádný přehled o všech svých postavách, o jejich osobnostech a také o tom, jak by zapadaly do blížícího se vývoje příběhu. Příběh Harryho Pottera sledoval i četl celý svět a srdcem mnoha otřásla zejména sedmá část Relikvie smrti, kdy svět čar opustilo několik čtenáři milovaných postav. Jedna z nejvýznamnějších a nejpamátnějších smrtí popsaných v posledním dílu příběhu o mladém čarodějnickém učni byla ta Severuse Snapea, profesora lektvarů, později obrany proti černé magii a ve finále se stal i ředitelem Bradavic.

Autorka Harryho Pottera se omluvila za Snapeovu smrt. Ve světě magie je však potřeba obětí i navzdory pláči čtenářů
Zdroj: flickr.com | DH4

Kvůli jeho sarkasmu a hluboké, částečně předstírané, ale pro čtenáře velmi sympatické, nenávisti k Harrymu si ho právě extrémní množství lidí zamilovalo a v sedmém dílu vyjde na povrch několik podrobností, které svědčí, že Snape opravdu není tím, kdo by si zasloužil zemřít. I přesto se to však stane, jak je dojemně popsáno na několika stránkách knihy či v natočené v několika minutách filmu. Srdcervoucí momenty však několik lidí chytili natolik, že se na internetu podělili o svůj smutek i se samotnou autorkou příběhu Harryho Pottera, s fenomenální spisovatelkou J. K. Rowlingovou. Kniha byla v originále vydána v roce 2007, a tak se po deseti letech autorka rozhodla, že se za Snapeovu smrt čtenářům omluví.


Mimochodem, není to poprvé, co se J. K. Rowlingová omlouvá za smrt oblíbené postavy. Udělala to už potřetí a vždy se tak stane na začátku května, právě ve výročí bitvy v Bradavicích, kdy všechny Rowlingovou zmíněné postavy zemřely. O jaké lidí však šlo v těchto případech, se dozvíš přímo v jejím podání ve tweetech, které zveřejnila na sociální síti.



Domů
Sdílet
Diskuse